Bugetarul Eugen Teodorovici, cotizant pe linie de partid

Eugen Teodorovici
Eugen Teodorovici (Epoch Times România)

Ministrul Finanţelor Eugen Teodorovici (fost ministru al fondurilor europene), a cotizat cu sume importante de bani atât pentru PSD, partid care l-a făcut ministru, dar şi pentru PNL, formaţiune din care a făcut parte înainte să migreze spre social-democraţi, arată jurnalistul Cătălin Prisăcariu, într-un articol publicat pe blogul său personal.

Astfel, în 2008, an când a candidat pentru Senat în colegiul uninominal nr. 1 Vrancea din partea PNL, Teodorovici a donat Partidului Liberal suma de 10.000 de RON.

Anii au trecut, Teodorovici a devenit social democrat şi a dăruit partidului, în intervalul 2012 (an când a fost numit ministru) - 2014, de 7 ori mai mult decât a dat pentru liberali. Potrivit lui Prisăcariu, bugetarul Eugen Orlando Teodorovici a donat PSD-ului, în mai multe tranşe, 68.850 RON, una din donaţii fiind făcută pe un nume fals, arată Prisăcariu.

Articolul lui Cătălin Prisăcariu poate fi aici.

Reamintim că Teodorovici, controversatul ministru de Finanţe are, potrivit digi24, patru împrumuturi de peste 800.000 de euro, pentru care plăteşte lună de lună 5.400 de euro.

Salariul sau de ministru, din care şi-a permis să sponsorizeze şi PSD, nu acoperă însă nici un sfert din această sumă. Ministrul ia în schimb bani din "chirii". Mai exact, dintr-o chirie, una din casele ministrului fiind închiriată unui restaurant la care principal acţionar este mama ministrului, restaurant care nu a avut succes în afaceri şi care, conform sursei citate, n-are nici autorizaţie de funcţionare.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.