Geoană: Antonescu a sabotat chimia personală cu Ponta

Senatorul PSD Mircea Geoană a declarat duminică, în cadrul unui interviu acordat pentru Mediafax, că liderul PNL, Crin Antonescu, a „îmbrăţişat o tactică de comunicare şi poziţionare politică” prin care se distanţează de zona de guvernare, sabotând astfel relaţia şi chimia personală pe care o avea cu premierul Victor Ponta.
Preşedintele Senatului, Mircea Geoană. (ANDREI PUNGOVSCHI / AFP / Getty Images)
Andrei Pricopie
22.12.2013

Senatorul PSD Mircea Geoană a declarat duminică, în cadrul unui interviu acordat pentru Mediafax, că liderul PNL, Crin Antonescu, a „îmbrăţişat o tactică de comunicare şi poziţionare politică” prin care se distanţează de zona de guvernare, sabotând astfel relaţia şi chimia personală pe care o avea cu premierul Victor Ponta.

„Domnul Antonescu a îmbrăţişat o tactică de comunicare şi poziţionare politică din partea unei echipe de consultanţi care îl sfătuiesc să se diferenţieze, să se contrasteze faţă de ceea ce înseamnă guvernare care erodează, şi acest lucru cred că este evident. Are în acest moment o strategie, probabil echipa sa îl sfătuieşte în acest fel. Cred că îl sfătuieşte greşit”, a declarat Mircea Geoană.

În opinia pesedistului, strategia lui Antonescu de nu fi solidar cu partenerul său este greşită, pentru că sabotează relaţia şi chimia personală între el şi Ponta, având în vedere că cei doi lideri USL au reprezentat, anterior, un „binom politic foarte solid”.

„Cred că această strategie este greşită. Are încă timp să o remedieze. Nu spun că trebuie să se iubească cu Victor Ponta sau liberalii trebuie să-i iubească pe social-democraţi, dar avem un strategie. Noi ne-am respectat contractul, am dat din zestrea noastră politică, într-un raport de practic doi la unu între PSD şi liberali, am acceptat acea paritate”, a explicat Geoană.

Senatorul PSD este de părere că, dacă liberalii vor da dovadă de respect faţă de social-democraţi, atunci există şansa ca relaţia dintre cele două părţi să devină „decentă şi funcţională”.

„Cred că e bine să fim respectaţi şi dacă suntem respectaţi poate că mai există o şansă ca această poveste de dragoste, care se sfârşeşte acum în lacrimi şi în scandal, să devină măcar o relaţie decentă şi funcţională”, a adăugat acesta.

Referitor la susţinerea lui Crin Antonescu la prezidenţiale, în condiţiile în care acesta ar renunţa la această strategie de departajare, Mircea Geoană a declarat: "Haideţi să nu ne mai ascundem după copac. Fiecare electorat doreşte un candidat din propriul său destin politic. Deci, evident că publicul PSD şi-ar dori un candidat la prezidenţiale din partea PSD".

În opinia lui Geoană, a le cere alegătorilor PSD să-l voteze pe Crin Antonescu la prezidenţiale reprezintă "un imens sacrificiu", în condiţiile în care nu există nicio "garanţie de succes".

"Nu lovirea PSD-ului sau a trecutului PSD-ului este o cale de succes. Îi irită pe ai noştri. Eu sper ca acest lucru să fie clarificat. Nu vă ascund faptul că există presiune foarte mare la baza partidului pentru un candidat propriu. (…) Răspunsul final va fi dat, cred eu, la finalul acestei ultime perioade în care încercăm să dăm USL-ului şansa de a continua", a subliniat Mircea Geoană.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor