Geoană a discutat cu Victoria Nuland despre o nouă coaliţie de tip german şi un guvern PNL - noul PSD

Mircea Geoana
Mircea Geoana (Epoch Times România)

Fostul PSD-ist Mircea Geoană, a vorbit miercuri într-o intervenţie telefonică la B1 TV despre vechea prietenie care îl leagă de diplomatul american şi despre planurile sale de viitor. Ultimul pe lista de interlocutori ai Victoriei Nuland cu ocazia vizitei acesteia în România, Mircea Geoană, aspiră să ajungă printre cei dintâi politicieni ai urmatorilor ani, punând, împreună cu PNL-ul bazele unei coaliţii de tip german care să conducă ţara în următorii ani.

"Am avut într-un fel privilegiul să fiu ultimul interlocutor în această lungă şi densă vizită a dnei Nuland la Bucureşti. Am putut să discutam despre impresiile pe care le-a cules la întâlnirile importante pe care le-a avut şi să pot să îi dau, ca întotdeauna, cu onestitate şi cu prietenie, ca oameni care ne cunoaştem de o viaţă deja, opinia mea cu privire la paşii care vor urma în viitorul apropiat şi cu privire la ceea ce este cel mai bine pentru România şi automat pentru aliaţii noştri, în principal statele Unite

Dânsa a vorbit în cursul acestei vizite şi în declaraţiile de presă despre nevoia unui nou început, nevoia unei noi reguli în statul de drept în românia, statul de drept, economia, lupta contra corupţiei, mai puţine ordonanţe de urgenţă. În esenţa vorbim despre nevoiau unui nou început şi o nouă regulă a jocului în politică, în economie şi în societate", a declarat Geoană pentru B1 TV, explicând şi care este soluţia pentru ca regula jocului să se schimbe.

Potrivit lui Geoană, care se pregăteşte să-şi înfiinţeze un nou partid, soluţia pentru ieşirea din mediocritate şi pentru a construi coerent este o coaliţie de tip german şi un guvern PNL - noul PSD.

"În esenţă, singura soluţie care va permite să nu repetăm jocul mediocru pe care l-am făcut cu toţii în ultimii 25 de ani, peticind majorităţi, construind proiecte ad-hoc, neavând continuitate în marile proiecte este să construim în România o mare coaliţie care să poată să pună în practică această nouă regulă, o coaliţie de tip german, în care noul PSD, la care eu lucrez şi care sunt convins că va avea un succes deosebit şi rapid, împreună cu noul PNL, pentru un număr de ani în opinia mea, până în 2020 ar putea să reprezinte o soluţie pentru că noul început şi noua regulă să devină din abstracţiuni, dorinţe o realitate în viaţa de zi cu zi în România şi cu partenerii noştri" a declarat Geoană.

"Am vorbit de un guvern între noul PSD şi noul PNL”, a mai punctat viitorul şef de partid, exprimându-şi speranţa că Iohannis va achiesa la propunerea lui şi se va construi o nouă coaliţie cât de curând.

SUA nu se amestecă în politica României, dar o astfel de soluţie ar fi benefică şi pentru România şi pentru aliaţii săi (SUA) în condiţiile în care nu ar genera instabilitate politică pe termen lung, a precizat Geoană. Astfel, pentru a evita instabilitatea, va trebui operat "chirurgical", o moţiune rapidă de cenzură în martie, cât de repede se poate, urmată de un nou Guvern.

"În prezent există suficiente ingrediente în Parlament pentru ca o moţiune de cenzură să reuşească", a adăugat Geoană, precizând că grupul de iniţiativă pentru noul PSD va fi lansat în maxim două săptămâni, şi vom "vedea acolo" un număr important de parlamentari şi de oameni din afara politicului.

Reamintim în context că Geoană şi-a exprimat încă de la începutul anului convingerea că, până cel târziu de Paşte, vom avea un nou guvern, dorinţa care coincide întru totul cu cea a PNL-ului. Dornici să preia guvernarea în acest an, liberalii nu dispun însă de majoritatea care poate asigura succesul unei moţiuni de cenzură şi a unui nou guvern, motiv pentru care vor fi obligaţi să caute aliaţi.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne