Genele copiilor, mai importante pentru rezultatele la examene decât calitatea şcolii (studiu)

Genele unui copil au un impact mult mai mare asupra rezultatelor la examene decât calitatea şcolii sau eforturile părinţilor, susţine un studiu publicat de cercetătorii de la Kings College din Londra şi preluat de Daily Mail.
(photos.com)
Epoch Times România
12.12.2013

Genele unui copil au un impact mult mai mare asupra rezultatelor la examene decât calitatea şcolii sau eforturile părinţilor, susţine un studiu publicat de cercetătorii de la Kings College din Londra şi preluat de Daily Mail.

Potrivit cercetării care a analizat rezultatele a 11.000 de adolescenţi la examenul GCSE (examen susţinut la vârsta de 14-16 ani, la mai multe subiecte, în Marea Britanie, n.red.), ADN-ul este de două ori mai important decât factorii care ţin de mediul în care învaţă copilul - cum ar fi alegerea şcolii - în ceea ce priveşte succesul educaţional.

Potrivit Daily Mail, studiul pare să susţină afirmaţia controversată făcută de primarul Londrei, Boris Johnson, în urmă cu o lună, care a sugerat că unele persoane ajung în poziţii importante deoarece sunt în mod natural mai inteligente decât altele.

Noul studiu sugerează că genele fiecărui copil sunt responsabile, în medie, pentru o diferenţă de 58% în ceea ce priveşte rezultatele la subiecte importante cum ar fi limba engleză, matematica şi ştiinţele.

Factorii de mediu, cum ar fi şcoala, cartierul şi casa familiei, ar avea, potrivit cercetătorilor, un impact de doar 29% asupra rezultatelor la examene.

De asemenea, genetica pare să aibă o influenţă mai mare asupra rezultatelor la subiectele ştiinţifice (58%) decât asupra celor la ştiinţe umaniste (42%), cum ar fi studiile privind mass-media, arta sau muzica.

Cercetarea, publicată în jurnalul PLoS ONE, susţine că rezultatele s-ar putea dovedi 'incomode' pentru persoanele din sistemul educaţional.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor