GE prezintă prima şi cea mai eficientă turbină eoliană inteligentă de mare capacitate din lume

General Electric (GE) anunţă la 14 februarie modelul 2,5-120, prima şi cea mai eficientă turbină eoliană inteligentă de mare capacitate din lume. Modelul 2,5-120 este prima turbină eoliană care îmbină eficienţă şi capacitate energetică excepţionale în amplasamente caracterizate de viteze reduse ale vântului, asigurând o creştere de 25% a eficienţei şi o creştere de 15% a capacităţii energetice în comparaţie cu modelul actual de la GE.
Turbină eoliană General Electric. (GE prin bunavoinţa Grayling)
Epoch Times România
14.02.2013

General Electric (GE) anunţă la 14 februarie modelul 2,5-120- prima şi cea mai eficientă turbină eoliană inteligentă de mare capacitate din lume. Modelul 2,5-120 este prima turbină eoliană care îmbină eficienţă şi capacitate energetică excepţionale în amplasamente caracterizate de viteze reduse ale vântului, asigurând o creştere de 25% a eficienţei şi o creştere de 15% a capacităţii energetice în comparaţie cu modelul actual de la GE.

Modelul 2,5-120 este prima turbină eoliană inteligentă de la General Electric care integrează capacitatea de stocare a energiei, comenzi avansate şi algoritmi de prognoză.

Analizează şi comunică zeci de mii de puncte de date pe secundă, determinând creşterea capacităţii parcurilor eoliene, îmbunătăţirea productivităţii serviciilor şi noi fluxuri de venituri pentru clienţi.

Datorită eficienţei ridicate şi capacităţii mari a turbinei, operatorii de parcuri eoliene aflate în amplasamente caracterizate de viteze reduse ale vântului pot obţine randamente mai mari. Comenzile avansate ale turbinei acţionează rotorul de 120 de metri şi permit captarea unei cantităţi mai mari de energie şi creşterea capacităţii energetice în zonele cu vânt limitat. Datorită turnului mai înalt prevăzut cu un butuc de o înălţime maximă de 139 de metri, turbina este ideală pentru regiunile puternic împădurite din regiuni precum Europa şi Canada.

„Modelul nostru 2,5-120 este prima turbină eoliană care foloseşte internetul industrial pentru a contribui la gestionarea intermitenţei vântului, asigurând energie continuă, previzibilă, indiferent de planurile mamei-natură”, declară Vic Abate, vicepreşedintele Diviziei de Energie Regenerabilă de la GE. „Analizând zeci de mii de puncte de date pe secundă, modelul 2,5-120 integrează capacitatea de stocare a energiei şi algoritmi de prognoză avansaţi, în timp ce comunică fără întreruperi cu turbinele din apropiere, tehnicienii de service şi clienţii”.
Această tehnologie avansată permite creşterea capacităţii parcurilor eoliene în comparaţie cu oferta actuală de la GE, îmbunătăţeşte productivitatea serviciilor şi creează noi fluxuri de venituri pentru clienţi.

În ultimul an, GE a demonstrat cu succes integrarea energiei eoliene şi a capacităţii de stocare a energiei în unitatea sa din California, aprovizionând reţeaua cu energie previzibilă. Primul prototip al modelului 2,5-120 va fi instalat în Olanda, luna viitoare.

Modelul 2,5-120 minimizează şi emisiile fonice, astfel încât respectă cele mai stricte cerinţe privind zgomotul datorită tehnologiei de comenzi avansate. În plus, noua turbină eoliană este optimizată pentru standardele IEC pentru clasa de vânt III şi DIBT WZ2. Modelul 2,5-120 este disponibil pentru aplicaţii de 50 şi 60 Hz.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor