"Galaţiul nu te mai vrea" - protest în faţa prefecturii din Galaţi

Protest al galaţenilor nemulţumiţi de politicieni, 7 martie 2015.
Protest al galaţenilor nemulţumiţi de politicieni, 7 martie 2015. ("Galaţiul nu te mai vrea" - Facebook)

Mobilizaţi pe Facebook, zeci de gălăţeni, membri ai grupului de iniţiativă "Galatiul nu te mai vrea" au protestat sâmbătă în faţa Prefecturii Galaţi, faţă de corupţia autorităţilor.

Protestatarii nu au scandat nimic, afişând, în schimb, bannere şi afişe cu mesaje precum: "Toate partidele, aceeaşi mizerie", "Vă rugăm să ne scuzaţi, nu producem cât furaţi", "Stop corupţiei din Galaţi", "De asta-s eu alegător/Să fii tu mai trecător", "Galaţiul este cangrenat/Mafia politicii l-a ruinat", relatează Agerpres.

Potrivit organizatorului acţiunii, Ciprian Ciocan, demersul este apolitic şi îndreptat împotriva tuturor aleşilor locali şi parlamentarilor din Galaţi.

"Protestăm pentru că nu mai suportăm să fim umiliţi, ignoraţi. Oamenii care ne conduc sunt aleşi pentru a ne reprezenta, dar nu ne simţim reprezentaţi. Interesul public nu este reprezentat la niciun nivel, mă refer la administraţie. Nu e normal ca într-un oraş de 326.000 locuitori la recensământul din 1992 să scadă populaţia până la 250.000 acum, asta cu tot cu oamenii plecaţi în afară şi care au în continuare buletin de Galaţi. Principala resursă a oraşului este resursă umană, ea nu este utilizată. Nu există nicun fel de strategie pe termen mediu şi lung pentru tinerii şi copii noştri care nu au decât planul să plece în afară. Protestăm împotriva întregului aparat administrativ local şi politic. Oamenii care au fost aleşi în ultimii 25 de ani în Galaţi nu au ţinut cont de interesul omului de rând. 'Galaţiul nu te mai vrea' este un mesaj adresat omului politic gălăţean din ultimii 25 de ani", a declarat Ciprian Ciocan, cel care a înfiinţat pagina de Facebook a comunităţii, pagina care a strâns peste 5000 de like-uri.

Ciprian Ciocan a mai precizat că va organiza, lunar, acţiuni civice menite să atragă atenţia opiniei publice asupra problemelor reale ale Galaţiului, precum înfiinţarea de locuri de muncă pentru reducerea şomajului, întreţinerea corespunzătoare a infrastructurii, dezvoltarea reţelelor de transport spre şi dinspre Galaţi, rezolvarea problemei câinilor fără stăpân din oraş, intervenţia în cazul zonelor afectate de tasare, precum Faleza Dunării, rezolvarea eficientă a problemei termoficării oraşului etc.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.