Directorul general al Companiei Naţionale a Uraniului, Ioan Moraru, a demisionat

Mineri în subteran.
Mineri în subteran. (Epoch Times România)

Directorul general al Companiei Naţionale a Uraniului, Ioan Moraru, a demisionat, marţi, după o întâlnire cu ministrul Energiei, Andrei Gerea, relatează gândul.info. Demisia are loc pe fundalul protestelor minerilor de la Crucea, în jur de 200 de ortaci fiind blocaţi de luni în subteran, nemulţumiţi de salariile mici.

Moraru a declarat pentru Mediafax că demisia sa nu are legătură cu ”discuţia foarte corectă” şi ”foarte la obiect” pe care a avut-o cu ministrul şi nici cu conflictul de muncă de la Crucea. "Motivele (demisiei n.r.) sunt personale şi unilaterale" a adăugat Moraru.

Potrivit unor surse politice citate de Mediafax, postul deţinut de Moraru ar putea fi ocupat de Constantin Harasim, fost subprefect al judeţului Suceava, demisionar din PNL şi susţinător al PLR, formaţiunea lui Călin Popescu Tăriceanu din care face parte şi ministrul Gerea. Ioan Muraru va asigura interimatul până la numirea noului director.

Minerii protestează la mina de uraniu Crucea

În jur de două sute de mineri de la Exploatarea de uraniu Crucea sunt blocaţi în subteran de luni la minele Crucea şi Botuşana, în timp ce alţi angajaţi protestează în apropierea atelierelor.

Principala revendicare a minerilor este ca ministrul să respecte protocolul pe care l-a semnat cu ei în 30 ianuarie, protocol care prevede o nouă bază de calcul al salariilor. Minerii ameninţă că, dacă problemele lor nu li se rezolvă, protestul lor se va "radicaliza" şi vor intra în greva foamei, intenţionând să-şi ia alături de ei, în subteran, soţiile sau copiii. "

În acest context, directorul Companiei Naţionale a Uraniului, Ioan Moraru, a mers, marţi dimineaţa, la Ministerul Energiei, pentru o întrevedere cu Andrei Gerea, în urma căreia să fie identificate soluţii pentru încetarea conflictului. La finele discuţiei, a demisionat, din motive "personale" şi "unilaterale."

Exploatarea Minieră Crucea este singura exploatare de uraniu funcţională din ţară şi are în jur de 500 de angajaţi.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.


România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne