Gălăţenii sunt loviţi de altă "calamitate": firmele de asigurări

Gălăţenii din comuna Izvoarele se confrunta acum cu alte necazuri. După ce gospodăriile le-au fost distruse de inundaţii, apoi de cutremure, acum primesc o altă lovitură, şi anume din partea firmelor de asigurări. Oamenii au constatat că agenţii NU NUMAI că nu vor să-i despăgubească legal, dar încearcă să le răscumpere poliţele oferindu-le sume mult mai mici decât cele la care au dreptul.
Inundaţii în Slobozia Conachi, 14 septembrie 2013 (DANIEL MIHAILESCU / AFP / Getty Images)
Epoch Times România
13.10.2013

Gălăţenii din comuna Izvoarele se confruntă acum cu alte necazuri. După ce gospodăriile le-au fost distruse de inundaţii, apoi de cutremure, acum primesc o altă lovitură, şi anume din partea firmelor de asigurări. Oamenii au constatat că agenţii nu numai că nu vor să-i despăgubească legal, dar încearcă să le răscumpere poliţele oferindu-le sume mult mai mici decât cele la care au dreptul.

Cele mai afectate de inundaţii au fost localităţile gălăţene Slobozia Conachi, Pechea şi Costache Negri. Gospodarii care au fost prevăzători şi au încheiat poliţe de asigurare pentru valori de peste 20.000 de euro, s-au trezit că li se oferă doar câteva mii de euro ca să renunţe la ele.

"Am sunat la casa de asigurări, au venit şi au făcut evaluare, la o săptămână am primit un telefon că-mi dă o ofertă din partea dânşilor şi am refuzat. După ce am refuzat, la 2 zile m-au sunat iar şi mi-au spus dacă vreau să accept iar o sumă de 6500 de lei..", a declarat un sinistrat care doreşte să-şi protejeze identitatea.

Această ofertă este făcută în condiţiile în care casa lor a fost distrusă în proporţie de peste 80%, iar membrii familiei au reuşit să salveze doar o cameră în care locuiesc provizoriu.

"Mobila am dus-o că nu mai aveai ce face cu ea, era plină de mal şi covoare tot, absolut tot. Am rămas doar cu perdelele de la geam şi cu cornizele care au rămas ridicate până sus şi am zis că nu ajunge apa până acolo."

Autorităţile locale afirma că vor să-i ajute pe oameni să-şi refacă locuinţele, dar nu au demarat nimic pentru acest lucru.

„Au fost multe cazuri în care asiguratorii au venit şi le-au oferit oamenilor bani pentru a le răscumpăra poliţele. Iniţial li s-au oferit 5.000 de lei. Când s-au lovit de refuzul localnicilor au plusat şi au crescut sumele până la 7.000-8.000 de lei”, a explicat Emil Dragomir, consilier local în comuna Slobozia Conachi.

El îi încurajează pe sinistraţi declarând: "Le atrag atenţia încă odată să nu dea poliţele la anumite societăţi care vin să le răscumpere. Dacă în cazul în care nu pot, o să deschidem un proces şi eu personal o să mă ofer să-şi recupereze sumele de la despăgubiri."

Oamenii care nu s-au lăsat păcăliţi de firmele de asigurări au ajuns la concluzia că trebuie să-şi angajeze avocaţi ca să rezolve situaţia.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor