Gabriel Oprea neagă că ar fi negociat cu Iohannis şi păstrează suspansul în privinţa lui Cazanciuc

Gabriel Oprea
Gabriel Oprea (Epoch Times România)

Vicepremierul Gabriel Oprea a negat că în ziua consultărilor la Cotroceni pe tema Strategiei Naţionale, consultări la care a venit cu un sfert de oră mai devreme, ar fi discutat cu preşedintele Iohannis.

"Nu am vorbit cu Iohannis. Nu am avut cu dânsul decât întâlniri instituţionale. M-a sunat Mihalache (consilierul preşedintelui n.r.), m-a rugat să vin cu un sfert de oră mai devreme. Am fost la el în birou, am băut o cafea, presa m-a văzut când am coborât şi au făcut tot felul de scenarii.", a declarat Oprea, în cadrul emisiunii După 20 de ani, difuzată duminică de PRO TV.

Întrebat dacă a vorbit cu preşedintele despre o eventuală nouă majoritate paralamentară, o funcţie a sa într-un nou guvern, Oprea a negat. Pe de altă parte, liderul UNPR a admis că a discutat aceste aspecte cu liderii noului PNL, Vasile Blaga, Alina Gorghiu şi Marian Petrache, pe care i-a refuzat, căci el este "om serios" şi nu trădează echipa din care face parte.

"Am vorbit aceste lucruri cu dl Blaga, cu dna Gorghiu, cu dl Petrache, asta fac oamenii politici, e normal să vorbeşti dar am spus că nu pot ieşi dintr-o majoritate, am dat cuvântul.

Oprea a declarat însă că îl sprijină total pe Iohannis, sprijinirea preşedintelui ţării, indiferent cine este acela fiind unul dintre pilonii UNPR.

La întrebarea dacă este mulţumit de portofoliile pe care UNPR le deţine în Guvern, Oprea a răspuns afirmativ şi l-a lăudat pe Eugen Nicolicea, despre care s-a afirmat, în presă, că ar putea prelua funcţia de ministru al Justiţiei, în locul lui Cazanciuc.

De altfel, în cadrul interviului acordat PRO TV, Oprea a admis faptul că se negociază o trecere a portofoliului de la Justiţie de la PSD la UNPR însă a refuzat să confirme dacă acest post va fi ocupat sau nu de Cazanciuc, limitându-se să declare doar că il apreciază pe acesta şi că n-ar avea nimic împotriva lui ca ministru al Justiţiei.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.


România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne