Gabriel Oprea: Mi-aş dori să achiziţionăm avioanele aprobate în CSAT

Ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Oprea. (gov.ro)
Epoch Times România
04.04.2012

Ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Oprea, a declarat, marţi seara, la o emisiune a postului B1 TV, că şi-ar fi dorit ca bugetul alocat Ministerului Apărării Naţionale să fie mai mare şi instituţia să poată achiziţiona avioanele aprobate în CSAT.

"Când am intrat în NATO toată clasa politică a spus "Domnule, 2, 38". Prin 2004 a fost 2 şi ceva. (...) Ne-a fost greu să proiectăm bugetul, să trimitem 2.000 de oameni în Afganistan. România este mândră şi toată comunitatea internaţională a spus că militarii români îşi dau viaţa pentru ţară. A fost foarte greu (n.r. - anul 2011). Trebuie să dăm dovadă de foarte multă solidaritate. Şi militarii au copii mici, au credite la bănci, dar au dat un mesaj de solidaritate cu poporul şi ţara nu s-a prăbuşit. Da, mi-aş fi dorit să am bani, să putem cumpăra avioanele aprobate în CSAT, mi-aş fi dorit să facem mai mult", a adăugat ministrul Oprea.

El a afirmat că Armata se află în prezent la cel mai înalt nivel de credibilitate, crescând de la aproximativ 50% la 80%.

"Sunt un om care mi-am făcut datoria, un om în care oamenii au încredere. Cred că Armata este acum la cel mai înalt nivel de credibilitate. (...) Nu este meritul meu, este meritul unei întregi echipe. În armată sunt două principii. Dacă poţi să le faci, eşti comandant: "să spui" şi, foarte important, "să nu laşi pe nimeni în urmă". În momentul în care reuşeşti să faci aceste două lucruri, într-adevăr, se creează o solidaritate care este unică în armată şi în domeniul securităţii naţionale", a mai spus Oprea.

Pe de altă parte, întrebat despre intrarea sa în armată şi "legendele" din mass-media, ministrul a ţinut să precizeze că, deşi nu a făcut liceul militar, a făcut şcoala de ofiţeri.

"Tata a fost militar, a murit, nu am făcut liceul militar, am făcut şcoala de ofiţeri în schimb. Ca să intri la arma Servicii - Intendenţă - Finanţe era foarte greu. Sunt mândru că am făcut parte din această armă. Am făcut Dreptul la Universitatea Bucureşti. Am intrat al treilea, când erau 28 de candidaţi pe loc. Am fost ofiţer de justiţie militară. Fiecare armă are onorabilitatea ei, mai ales într-o armată aflată în NATO. Cel mai important, de exemplu, pe coloana vertebrală, sunt subofiţerii, militarii şi gradaţii profesionişti", a adăugat Gabriel Oprea.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor