Fraude informatice: Percheziţii de amploare în trei ţări, la membrii reţelei

Autorităţile române, germane şi italiene au început miercuri percheziţii simultane în Bucureşti, Constanţa şi Ploieşti şi în localităţi din celelalte două ţări, fiind urmăriţi membrii unei grupări care se ocupau de fraude informatice.
Poliţişti (Epoch Times România)
Cristina Boiangiu
14.11.2012

Autorităţile române, germane şi italiene au început miercuri percheziţii simultane în Bucureşti, Constanţa şi Ploieşti şi în localităţi din celelalte două ţări, fiind urmăriţi membrii unei grupări care se ocupau de fraude informatice. Aceştia erau ajutaţi de un agent de la Serviciul de Investigaţii Criminale Sector 6, a rezultat din primele cercetări.

Procurori DIICOT şi ofiţeri de poliţie judiciară au destructurat grupul infracţional organizat transfrontalier, care era constituit din 29 de persoane specializate în săvârşirea de infracţiuni prin intermediul sistemelor şi reţelelor informatice. La locuinţele celor suspectaţi că fac parte din grupare au avut loc 32 de percheziţii, iar la final 40 de persoane vor fi duse pentru audieri la sediul DIICOT.

Membrii grupării au confecţionat în România echipamente artizanale pentru falsificarea instrumentelor de plată electronică şi apoi le-au transportat, prin intermediul unor firme de curierat, în Germania şi Italia şi le-au vândute altor persoane, pentru activităţi de skimming, se arată într-un comunicat de presă al DIICOT.

Datele cardurilor erau folosite pentru retrageri frauduloase de bani de la ATM-uri sau efectuarea de operaţiuni financiare frauduloase la POS-uri, în state ale Uniunii Europene.

Un agent de poliţie de la Serviciul de Investigaţii Criminale Sector 6 din Poliţia Capitalei a pus la dispoziţia grupării datele de stare civilă de la 55 de cetăţeni români, obţinute prin interogarea bazei de date informatice privind evidenţa persoanelor. Informaţiile au fost folosite, în cadrul activităţii infracţionale, pentru falsificarea de cărţi de identitate şi deschiderea frauduloasă de conturi bancare sau conturi de paypal.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor