Rudel Obreja, audiat la DNA în dosarul privind gala "Campion pentru România"

Preşedintele Federaţiei Române de Box, Rudel Obreja, a fost audiat luni, la DNA, în dosarul privind posibile acte de corupţie comise în contextul organizării galei "Campion pentru România", la care Lucian Bute a boxat cu Jean Paul Mendy.
Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), sediul central. (Epoch Times România)
Cristina Boiangiu
12.11.2012

Preşedintele Federaţiei Române de Box, Rudel Obreja, a fost audiat luni, la DNA, în dosarul privind posibile acte de corupţie comise în contextul organizării galei "Campion pentru România", la care Lucian Bute a boxat cu Jean Paul Mendy.

La sfârşitul lunii octombrie, au mai fost audiaţi la DNA fostul antrenor al lotului naţional de box Titi Tudor, vicepreşedintele FRB, Fănel Trandafir, antrenorul lotului naţional de box feminin, Adrian Lăcătuş. Galei de box profesionist "Campion pentru România" a fost organizată de către firma preşedintelui FRB, Rudel Obreja şi a avut loc pe 9 iulie 2011, la Romexpo.

Antrenorul Titi Tudor, membru în Biroul Federal al FRB, a declarat că nu ştie cine i-a acordat lui Rudel Obreja drepturile exclusive de organizare a galei de box.

"Şi noi ne întrebăm cine i-a dat drepturile exclusive de organizare a galei firmei lui Obreja. Înainte de a începe să fac o declaraţie am cerut să văd şi eu ce a fost scris în procesul verbal. Am fost foarte uimit, pentru că în şedinţa Biroului Federal nu s-a pus pe ordinea de zi eliberarea unei licenţe şi a unei aprobări pentru organizarea acestei gale, dar era trecut în procesul verbal. Nu ştiu cine a făcut fals, eu am rămas surprins şi totuşi scrie. Nu am semnat ca primarul, au fost pasaje care au fost scrise la urmă. El s-a lăudat că am obţinut organizarea unei gale de box şi că se ocupă el, că nu are nevoie de o decizie a Biroului Federal, dar era totuşi scris în procesul verbal", a afirmat Titi Tudor.

Departamentul de Luptă Antifraudă a sesizat DNA, în aprilie, în legătură cu posibile acte de corupţie şi alte fapte penale comise de Rudel Obreja în contextul organizării galei "Campion pentru România".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor