Fraude electorale la referendum: Sute de persoane audiate în 15 judeţe de procurori de la DNA şi Parchet

Sute de audieri au loc, marţi dimineaţă, la Parchetul general din Capitală, unde au fost chemaţi atât cetăţeni suspectaţi de vot multiplu la referendumul din 29 iulie, cât şi membri ai comisiilor electorale. De asemenea, au fost şi sunt audiaţi în ultimele zile de către procurori cetăţeni din nu mai puţin de 15 judeţe ale ţării.
(photos.com)
Liviu Şerbănescu
14.08.2012

Sute de audieri au loc, marţi dimineaţă, la Parchetul general din Capitală, unde au fost chemaţi atât cetăţeni suspectaţi de vot multiplu la referendumul din 29 iulie, cât şi membri ai comisiilor electorale. De asemenea, sunt audiaţi de către procurori cetăţeni din nu mai puţin de 15 judeţe ale ţării.

Astfel, zeci de persoane au fost şi sunt anchetate în ultimele zile de procurorii DNA în comunele Săcelu şi Dragoteşti din judeţul Gorj, pentru a-şi recunoaşte semnăturile şi a declara dacă au votat sau nu la referendumul din 29 iulie. Se pare că sesizarea la DNA ar fi venit din partea PDL, relevă DC News.

Un american la Bucure;ti: "Acuzaţii credibile de vot ilegal masiv la referendum"

Philip Gordon, reprezentantul guvernului american care a vizitat recent România, a discutat luni cu oficialii români - Băsescu, Ponta şi Antonescu - apoi a declarat că SUA susţin cele 11 puncte redactate de Comisia Europeană la adresa autorităţilor de la Bucureşti. Totodat[, el a precizat că "au existat acuzaţii credibile de vot ilegal masiv la referendum".

Gordon a afirmat că rămâne de văzut dacă autorităţile române vor respecta ceea ce au declarat la întâlnirile de luni.

"Ne pasă de România, de viitorul ei, de democraţia ei. Am venit şi pentru a exprima aceste preocupări. Au existat, aşa cum se ştie, acuzaţii credibile de vot ilegal masiv la referendum, au fost demersuri de schimbare a listelor cu votanţi, care ar schimba cvorumul de vot şi, se pare, încercări de presiune asupra Curţii Constituţionale privind validarea referendumului. Toate aceste acuzaţii au ridicat semne de întrebare privind legitimitatea oricărui rezultat care este aşteptat", a spus Philip Gordon, asistent al secretarului american de stat Hillary Clinton.

Promisiuni de la Victor Ponta

Premierul Victor Ponta i-a oferit lui Gordon informaţii relevante pentru subiectele ce preocupă partea americană, apreciind că această vizită va contribui la o mai bună informare asupra evoluţiilor şi opţiunilor democratice din România, se arată într-un comunicat al Guvernului.

Premierul a susţinut că interesul Guvernului este ca instituţiile în drept să emită cât mai curând posibil decizii privind rezultatul final al referendumului, astfel încât agenda de priorităţi a României în plan economic şi social să poată avansa mai rapid, se arată în comunicat.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor