Francezii anunţă astăzi primul deces cauzat de noul coronavirus din familia SARS
alte articole
Iniţial, bărbatul în vârstă de 65 de ani se internase pe 23 aprilie la Valenciennes, acuzând tulburări digestive, după ce s-a întors din Dubai. Ulterior, a fost transferat la un centru spitalicesc din Douai (Nord), pe 29 aprilie, unde s-au declanşat tulburările respiratorii. Transferat la Spitalul Universitar din Lille, după ce contaminarea cu coronavirusul a fost confirmată, a fost plasat sub asistenţă repiratorie şi circulatorie.
Un al doilea bolnav, un bărbat de aproximativ cincizeci de ani, fost coleg de salon cu primul bolnav la Valenciennes, între 27 şi 29 aprilie, se află încă internat la CHRU (Centrul Regional Spitalicesc Universitar) Lille. Starea sa a fost calificată ca fiind "foarte îngrijorătoare". Pacientul respiră asistat.
Reamintim că MERS (Middle-East Respiratory Syndrome - Sindromul Respirator din Orientul Mijlociu) sau NCoV (noul coronavirus) cum mai este denumit, este un virus din aceeaşi familie ca SARS, care în urmă cu un deceniu a provocat opt mii de victime în China. Pentru moment, au fost înregistrate 44 de cazuri, dintre care jumătate s-au dovedit a fi fatale. Virusul a fost identificat, dar lipsesc informaţiile cruciale pentru a-l putea contracara, în special cele referitoare la modul de transmitere la om.
Epoch Times a raportat despre revenirea SARS-ului la 27 februarie 2012. Până în prezent, SARS a infectat peste 8000 de persoane din 26 de ţări şi a provocat 774 de decese, potrivit unui articol din New England Journal of Medicine, care descrie SARS ca prima pandemie a secolului XXI.
Prima raportare Epoch Times despre SARS a apărut în februarie 2003. În martie, când mass-media chineză de stat a încercat să muşamalizeze adevărul şi când alte agenţii mass-media chineze din afara Chinei nu prea au acordat atenţie SARS, ziarul The Epoch Times a publicat mai mult de 300 de articole de ştiri despre SARS, trimiţând o puternică avertizare pentru oamenii din întreaga lume.