SARS se extinde în Arabia Saudită

Medici în carantină purtând măşti pentru a se proteja de SARS, arhivă, Beijing
Medici în carantină purtând măşti pentru a se proteja de SARS, arhivă, Beijing (Getty Images)

Noului virus înrudit cu SRAS (Sindromul respirator acut sever) i-au mai căzut victime încă trei persoane în Arabia Saudită, conform Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS). Două dintre cele trei noi cazuri ar putea fi din aceeaşi familie.

OMS a anunţat că persoanele se află în stare critică. Noul virus, nCoV, a fost depistat pentru prima dată anul trecut. Până în prezent virusul a făcut 16 victime din cele 27 de persoane la care a fost depistat.

Într-un comunicat emis de OMS, se arată că "guvernul desfăşoară o anchetă în privinţa acestei epidemii".

Conform Ministerului saudit al Sănătăţii cinci persoane infectate cu acest virus au murit în Arabia Saudită.

Epoch Times a raportat despre revenirea SARS-ului la 27 februarie 2012. Până în prezent, SARS a infectat peste 8000 de persoane din 26 de ţări şi a provocat 774 de decese, potrivit unui articol din New England Journal of Medicine, care descrie SARS ca prima pandemie a secolului XXI.

Prima raportare Epoch Times despre SARS a apărut în februarie 2003. În martie, când mass-media chineză de stat a încercat să muşamalizeze adevărul şi când alte agenţii mass-media chineze din afara Chinei nu prea au acordat atenţie SARS, ziarul The Epoch Times a publicat mai mult de 300 de articole de ştiri despre SARS, trimiţând o puternică avertizare pentru oamenii din întreaga lume.