Arabia Saudită: încă 13 victime ale noului virus similar cu SARS

Coronavirusul, noul virus similar cu SARS.
Coronavirusul, noul virus similar cu SARS. (ROSLAN RAHMAN / AFP / Getty Images)

În Arabia Saudită, alte 13 persoane au contractat în ultimele ore noul virus nCoV, care asemănător cu SARS (Sindromul respirator acut sever). Conform Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, numărul victimelor a ajuns la şapte şi în acelaşi timp virusul s-a răspândit rapid în Franţa şi Marea Britanie, informează miercuri AGI.

Din statisticile declarate de OMS, au fost înregistrate 13 cazuri în Arabia Saudită, 2 în Qatar, 2 în Iordania, 2 în Marea Britanie, unul în Franţa şi unul în Emiratele Arabe Unite. Epidemia din Arabia a cuprins numai Guvernoratul Al-Ahsa din provincia de est şi toţi cei infectaţi sunt într-o stare precară de sănătate, conform relatărilor ziarelor arabe.

Spitalul din Al-Moosa nu a confirmat şi nici nu a negat raportul. Ministrul saudit de sănătate a anunţat că situaţia este "sub control şi că au fost luate toate măsurile necesare pentru a izola persoanele care vin în contact cu cei infectaţi.

Numărul victimelor noului virus pe mapamond este de 30, potrivit Observatorului OMS, aici fiind incluse şi cele 18 decese din septembrie, când s-a reaprins epidemia.

Noul virus nCoV poate provoca simptome de răceala şi gripă, dar, de asemenea, simptome respiratorii grave (Sindromul Respirator Acut Sever), la fel ca cea care a avut loc în Asia în 2003, ucigând 775 de oameni în întreaga lume.

Prima raportare Epoch Times despre SARS a apărut în februarie 2003. În martie, când mass-media chineză de stat a încercat să muşamalizeze adevărul şi când alte agenţii mass-media chineze din afara Chinei nu au acordat deosebită atenţie SARS, ziarul The Epoch Times a publicat peste 300 de articole de ştiri despre SARS, avertizând oamenii din întreaga lume asupra pericolului.