FPTR: Spaniolii veniţi la finala Europa League au cheltuit în Capitală circa 10 milioane de euro

Finala Europa League de miercuri, care s-a desfăşurat la Bucureşti, a generat încasări din turism de circa 10 milioane euro, potrivit unei analize a Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR).
Terasă din centrul vechi al Capitalei (ANNE-CHRISTINE POUJOULAT / AFP / GettyImages)
Epoch Times România
10.05.2012

Finala Europa League de miercuri, care s-a desfăşurat la Bucureşti, a generat încasări din turism de circa 10 milioane euro, potrivit unei analize a Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR).

"Cu ocazia acestui eveniment Bucureştiul a fost 'invadat' de o armată de pasionaţi ai fotbalului: spanioli, români şi alte naţionalităţi. Cu câteva zile înainte de finală au sosit primii spanioli, astfel hotelierii din Bucureşti au găzduit în această perioadă aproximativ 10.000 de turişti, gradul de ocupare ajungând la 95%", se arată într-un comunicat al feneraţiei.

Cu această ocazie, Bucureştiul a avut cel mai ridicat număr de turişti străini (vizitatori) înregistrat vreodată, aproximativ 25.000.

"Deşi au fost hoteluri care au practicat în această perioada tarife mari, acestea nu au fost numeroase, astfel media cazării a fost de 120 euro de persoană pe noapte", se arată în comunicat.

Potrivit FPTR, durata medie a sejurului a fost de 2,5 nopti, încasându-se pentru cazare aproximativ 3 milioane de euro. Acestora li s-au alaturat alţi 15.000 de vizitatori sosiţi cu avioane charter care au stat în Bucuresti sub 24 ore.

Cei 25.000 de turişti şi vizitatori au cheltuit în fiecare zi în medie 150 euro pentru mâncare, băutura şi cumpărături, valoarea totală a încasărilor fiind de aproximativ 6 milioane de euro.

Astfel totalul încasărilor din servicii de cazare şi alimentaţie a fost de aproximativ 9 milioane de euro. Acestor cheltuieli li se adaugă un milion de euro reprezentând transportul în Bucureşti şi transferurile de la şi către aeroport.

"Am constatat în această perioadă sprijinul deosebit al organelor abilitate care au verificat unităţile de cazare şi alimentaţie publică şi au dispus planuri de măsuri fără a aplica amenzi, pentru ca oaspeţii noştri să plece cu o imagine bună despre Bucureşti", au declarat reprezentanţii FPTR.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor