Fotbalul ar putea renaşte la Craiova de unde a şi pornit, de la Universitate
alte articole
Clubul Sportiv Universitatea Craiova şi-ar putea reînfiinţa secţia de fotbal şi, astfel, oltenii ar reveni la viaţă exact din locul de unde s-au născut: de la Universitate. Clubul aparţine de Ministerul Educaţiei şi Cercetării, iar oficialii grupării sportive, în frunte cu preşedintele Consiliului de Administraţie al clubului alb-albastru, Pavel Badea, împreună cu fostul preşedinte al Craiovei Maxima, Corneliu Andrei Stroe, îşi fac deja planuri pentru că în viitorul sezon să evolueze în Liga a II-a.
Contactat telefonic de publicaţia locală „Gazeta de Sud”, Pavel Badea a afirmat că informaţia este pe jumătate adevărată, menţionând că nu se pune problema apariţiei unei echipe de fotbal, decât dacă o va cere comunitatea şi dacă va fi susţinută de autorităţile locale. „Este adevărat că am trimis şase adrese oficiale către Ministerul Educaţiei şi Cercetării, dar încă nu am primit o confirmare oficială. Nu înseamnă că, dacă primim acceptul, o să şi dăm drumul unei echipe în Liga a II-a. Nu am cerut păstrarea locului oferit de federaţie în vară, nu ştiu de unde a apărut acest zvon. Se înfiinţează secţia de fotbal şi doar dacă ne-o va cere comunitatea vom demara un proiect pentru o echipă. Bineînţeles, trebuie ca echipa să fie susţinută financiar de comunitate, de autorităţile locale, altfel nu se poate“, a declarat preşedintele CSU Craiova, Pavel Badea.
Fostul internaţional Pavel Badea, cu 9 selecţii în prima reprezentativă, 259 de meciuri şi 52 de goluri în tricoul alb-albastru, care a mai evoluat în Elveţia, Coreea de Sud şi Japonia, se pare că are un acord de principiu pentru înfiinţarea unei secţii de fotbal în cadrul CSU, a 15-a. Badea afirma că posedă sigla echipei, leul cu sabia într-o mână şi cu un picior pe minge, pe care a înregistrat-o în nume propriu la OSIM, pentru a o ceda ulterior clubului pe care-l păstoreşte. Consideră că nu vor fi probleme nici cu palmaresul întrucât FC Universitatea, dezafiliată de FRF, a apărut abia în 1992, de unde şi concluzia că “rezultatele din perioada de glorie (n.r.-înainte de 1989) sunt ale CS, nu ale echipei lui Adrian Mititelu”.