Craiovenii vor avea din nou o Sală Polivalentă după 19 ani

(JAVIER SORIANO / AFP / GettyImages)
Bogdan Costea
10.10.2012

Autorităţile din România au avut nevoie de 19 ani pentru a reconstrui Sala Polivalentă din Craiova, victima unui incendiu de proporţii în noiembrie 1993. Recent, primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu, a anunţat data inaugurării Sălii Polivalente din Craiova şi evenimentul ca va redeschide porţile arenei sportive. “Inaugurăm Polivalenta cu o gală de K 1, aşa cum am promis în iunie. E un eveniment sportiv important, care va asigura şi promovarea la nivel internaţional a oraşului. Gala va fi transmisă la TV pe cinci continente”, a declarat Lia Olguţa Vasilescu, care a prezentat evenimentul alături de organizatorul Eduard Irimia, cel care l-a dus la Craiova pe Remy Bonjasky în campania electorală.

Culmea este că inaugurarea sălii a fost amânată, la începutul anului 2012, tocmai pentru că autorităţile locale nu au învăţat nimic din drama de acum 19 ani, când sala a ars din temelii pentru că nu exista un izvor cu apă în apropiere! Aşa se face că şi actuala construcţie avea aceeaşi problemă, norocul fiind acela că, în ceasul al 12-lea, responsabilii construcţiei şi-au dat seama că nu au suficient teren pentru a face şi bazinul de apă pentru pompieri. Fără el, clădirea ar fi rămas frumoasă şi modernă, dar nefuncţională. Până la urmă, autorităţile locale au găsit o soluţie de compromis, identificând o parcelă de teren de 709 metri pătraţi la un preţ care a suscitat numeroase comentarii, de 275 euro/mp, considerat a fi mult prea mare faţă de cel al altor terenuri din zonă. Tranzacţia este încă în desfăşurare, dar este greu de crezut că, strânşi cu uşa şi fără altă alternativă, cei din cadrul autorităţilor locale vor putea refuza să încheie afacerea.

Cu o suprafaţă de 10.000 de metri pătraţi, cu tribune care pot găzdui chiar şi 5.000 de suporteri, mai multe săli de joc în care vor putea fi organizate simultan întreceri, două piste de atletism la subsol, dar şi ecrane 3D, noua sală din Craiova ar putea fi a doua din ţară, după cea din Bucureşti.

*

Superkombat Final Elimination se anunţă cel mai grandios eveniment de sporturi de contact care a avut loc vreodată în România, iar gala va înaugura Sala Polivalentă din Craiova pe 10 noiembrie, pe lista de participare fiind anunţaţi luptători de top precum Cătălin Moroşanu, Freddy Kemayo, Raul Cătinaş şi Alexey Ignashov. Preşedintele Superkombat, Eduard Irimia, a transmis faptul că va face o selecţie şi de la K-1 Final 16 de la Tokyo de pe 14 octombrie pentru ca cei mai buni să poată urca în ring la Craiova. “Va fi o gală impresionantă, chiar şi peste K-1 World Grand Prix Bucureşti! Avem toate condiţiile, începând de la o sală ultramodernă şi până la luptători de cel mai înalt nivel”, a precizat Irimia.

Primarul Olguţa Vasilescu s-a declarat încântată de faptul că Bănia va fi capitala K-1 pentru o noapte. “Aşa cum am promis înainte de alegeri, am adus Superkombat la Craiova. Este o mare bucurie fiindcă oraşul nostru va fi promovat în toată lumea prin intermediul acestui eveniment”, a spus edilul, care va tăia panglica de deschidere a Sălii Polivalente (5.000 de locuri) în faţa telespectatorilor din 75 de ţări prin intermediul Eurosport. De altfel, un clip de 30 de secunde cu cele mai importante obiective din Craiova va rula în debutul galei Superkombat pentru promovarea oraşului.

Oficialul Superkombat le-a pregătit şi o surpriză craiovenilor, care vor avea un reprezentant în ringul de la Sala Polivalentă. “La K-1 Los Angeles, acum o lună, l-am descoperit pe Radu Spinghel, un sportiv născut la Craiova, dar stabilit în SUA de foarte mult timp. Este campionul Americii la kick-boxing şi cel mai înalt luptător de K-1 din lume aflat în activitate. La cei 2,14 metri ai săi îl depăşeşte pe Semmy Schilt. El este fiul unui fost jucător la Universitatea Craiova din anii '50, Gheorghe Spinghel”, a dezvăluit Irimia.

Transformat în 2010 din Local Kombat, circuitul Superkombat este transmis în direct în 75 de ţări de pe 4 continente prin intermediul Eurosport, iar audienţa fiecărei gale depăşeşte 20 milioane de telespectatori. Galele vor putea fi urmărite şi pe continentul american, oficialii Superkombat urmând să semneze în perioada imediat următoare un contract cu o reţea de televiziune din SUA pentru vânzarea drepturilor tv.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor