Fotbal: Prima victorie a României pe Arena Naţională

Vedere interioară a stadionului Naţional Arena din Bucureşti. (DANIEL MIHAILESCU / AFP / Getty Images)
Epoch Times România
12.09.2012

Echipa naţională de fotbal a României a reuşit marţi seara prima sa victorie pe Arena Naţională, de-abia la a patra încercare.

Primele trei jocuri desfăşurate pe Arena Naţională s-au încheiat la egalitate (0-0 cu Franţa, 2-2 cu Belarus, ambele oficiale, şi 1-1 cu Uruguay, în meci amical).

După cum informează site-ul oficial al Federaţiei Române de Fotbal, citat de Agerpres, a fost al 634-lea meci al naţionalei (al 258-lea acasă), în care s-a înregistrat a 258-a victorie (a 161-a pe teren propriu).

De la meciul din finalul preliminariilor pentru EURO 2008, la 21.11.2007, ultimul de pe vechiul stadion National, 6-1 cu Albania, reprezentativa României nu a mai reuşit într-un meci oficial o victorie la o diferenţă de peste 4 goluri.

A debutat Raul Rusescu, care devine al 781-lea jucător din istoria naţionalei şi al 3-lea născut în Râmnicu Vâlcea, după Florin Cheran şi Sergiu Radu.

Alexandru Maxim, aflat la meciul 3 ca tricolor, dar primul oficial, este cel dintâi jucător de la Pandurii Tg Jiu care a marcat pentru echipa naţională.

Trei goluri în trei meciuri consecutive pentru Gabriel Torje. Lazăr, Găman şi Maxim au izbutit primele lor goluri pentru echipa României.

Pavle Radovanovic a devenit primul arbitru din Muntenegru care a condus un meci al naţionalei noastre.

Naţionala de fotbal a României a învins formaţia Andorrei cu scorul de 4-0 (2-0), marţi seara, pe Arena Naţională din Bucureşti, în Grupa D a preliminariilor Cupei Mondiale de fotbal din 2014. România a câştigat meritat, prin golurile marcate de Gabriel Torje (29), Costin Lazăr (44), Valerică Găman (90) şi Alexandru Maxim (90+2).

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor