Fotbal: Victor Piţurcă, mulţumit cu 6 puncte din primele două meciuri

Selecţionerul echipei naţionale de fotbal a României, Victor Piţurcă. (DANIEL MIHAILESCU / AFP / GettyImages)
Epoch Times România
12.09.2012

Selecţionerul echipei naţionale de fotbal a României, Victor Piţurcă, s-a declarat mulţumit cu cele şase puncte câştigate de tricolori după primele două meciuri din preliminariile Cupei Mondiale din 2014.

"Aş putea spune că sunt mulţumit cu cele şase puncte, însă peste o lună ne aşteaptă meciuri fantastic de grele, cu adversari extrem de puternici. Să savurăm acest moment, avem şase puncte, era foarte important acest lucru, am reuşit şi ne pregătim în continuare pentru luptele care urmează", a spus Piţurcă după victoria cu 4-0 în faţa Andorrei.

"Am reuşit să marcăm goluri, sper că am reuşit să mulţumim publicul. Jucătorii nu au fost conectaţi şi concentraţi de la începutul partidei cum ar fi trebuit să fie, a fost şi o oboseală, pentru că am introdus aceeaşi jucători care au evoluat şi în Estonia, însă mă bucur că am reuşit să marcăm, totuşi, patru goluri. Jucătorii au demonstrat şi la antrenament că merită să joace şi am decis să introduc aceeaşi echipă. Nu ştiu dacă am fost inspirat, pentru că Lobonţ şi Marica s-au accidentat, însă asta este situaţia", a mai spus Piţurcă.

"Mă bucur pentru Maxim că a reuşit să marcheze un gol important. Am reuşit şi prima victorie a naţionalei pe Arena Naţională, de aceea am vrut să jucăm aici, şi sper să o reuşim pe a doua cu Olanda", a adăugat selecţionerul, care a ţinut să mulţumească publicului, dar i-a cerut, în acelaşi, timp "să fie mai îngăduitor cu unii jucători. Trebuie să înţeleagă momentele prin care trec unii jucători, cum este Tănase, orice jucător nu poate reacţiona bine tot timpul".

Piţurcă a remarcat moralul bun al jucătorilor înaintea meciurilor cu Turcia şi Olanda. "Importante sunt punctele luate şi sper să mai adăugăm altele în meciurile cruciale care urmează. Dacă vom lua trei puncte din dubla cu Turcia şi Olanda ne putem gândi la calificare", a conchis selecţionerul.

"Sunt mulţi jucători tineri care reacţionează diferit de la un meci la altul, iar pe măsură ce trece timpul experienţa lor creşte, la fel şi valoarea lor. Naţionala îl poate ajuta pe Torje să fie titular la Granada, dar depinde şi de antrenorul lui şi de el. Marica a clacat azi şi asta înseamnă lipsa meciurilor", a mai spus antrenorul naţionalei, care a subliniat că nu dorea ca Olanda să facă paşi greşiţi, dar am fi vrut ca Turcia să nu câştige cu Estonia.

Naţionala de fotbal a României a învins formaţia Andorrei cu scorul de 4-0 (2-0), marţi seara, pe Arena Naţională din Bucureşti, în Grupa D a preliminariilor Cupei Mondiale de fotbal din 2014. România a făcut un joc modest, dar a câştigat meritat, prin golurile marcate de Gabriel Torje (29), Costin Lazăr (44), Valerică Găman (90) şi Alexandru Maxim (90+2).

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor