Fostul secretar de stat George Costin, condamnat la 7 ani de închisoare

Fostul secretar de stat pe problemele revoluţionarilor George Costin a fost condamnat miercuri la 7 ani de închisoare cu executare pentru fapte de corupţie de Curtea de Apel Piteşti.
(photos.com)
Flori Mladin
05.12.2013

Fostul secretar de stat pe problemele revoluţionarilor George Costin a fost condamnat miercuri la 7 ani de închisoare cu executare pentru fapte de corupţie de Curtea de Apel Piteşti.

Potrivit sentinţei pronunţate de instanţa de fond, George Costin a primit o condamnare de 7 ani de închisoare şi interzicerea unor drepturi pe o perioadă de 4 ani, ca pedeapsă complementară, pentru săvârşirea infracţiunii de iniţiere sau constituire a unui grup infracţional organizat. Totodată, inculpatul a mai primit 5 ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de folosire a influenţei şi autorităţii pentru obţinerea de bunuri sau alte foloase necuvenite, pentru sine sau pentru altul, precum şi 6 ani de închisoare datorită săvârşirii infracţiunii de spălare a banilor.

Prin contopirea pedepselor pentru fiecare infracţiune în parte, lui George Costin i-a fost aplicată pedeapsa cea mai mare, şi anume 7 ani de închisoare şi 4 ani interzicerea unor drepturi. Din condamnare i-a fost dedusă perioada de reţinere şi arestare preventivă, adică de la 27 februarie 2012 până la 27 aprilie 2013, inculpatul fiind liberat provizoriu sub control judiciar.

În acelaşi dosar, au mai primit pedepse cuprinse între 2 şi 6 ani de închisoare şi interzicerea unor drepturi încă zece inculpaţi, printre ei fiind fiul şi soţia lui George Costin.

Curtea de Apel Piteşti a mai dispus "confiscarea specială asupra sumei de 9.453.390 de lei, dobândită de inculpaţii Costin George, Bolocan Mihai, Cotenescu Serafim, Postelnicu Aurel, Bacoi Gheorghe, Costin Florentina, Costin George-Ştefan, Preda Valentin, Gheorghe Marin, Ciulinaru Vasile, Sfârlează Petre prin săvârşirea infracţiunilor sau confiscarea bunurilor aparţinând acestor inculpaţi până la concurenţa acestei valori, respectiv câte 945.339 de lei de la fiecare".

Sentinţa pronunţată de Curtea de Apel Piteşti nefiind definitivă, poate fi atacată la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor