Prof.univ. Gheorghe Stancu, condamnat la închisoare pentru luare de mită

(photos.com)

Gheorghe Stancu, profesor de Drept Civil la Universitatea Hyperion a fost condamnat la 4 ani şi jumătate de închisoare cu executare de Curtea de Apel Craiova, pentru luare de mită. Hotărârea este definitivă.

Prof.univ. Gheorghe Stancu, membru în Comisia de susţinere a examenului de licenţă la Facultatea de Drept din cadrul Universităţii Hyperion - sesiunea iunie 2010 şi membru al Comisiei de etică şi deontologie profesională la aceeaşi universitate la data faptelor, a fost condamnat la 4 ani şi 6 luni închisoare şi interzicerea pe o perioadă de 3 ani a drepturilor: de a fi ales în autorităţile publice sau în orice funcţii publice, dreptul de a ocupa o funcţie ce implică exerciţiul autorităţii de stat şi dreptul de a ocupa funcţii în comisii de examinare în sistemul de învăţământ, de care s-a folosit pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită în formă continuată.

În acelaşi dosar a mai fost condamnată la 3 ani şi 6 luni închisoare cu executare şi Nicoleta Gumă, coordonator al Centrului Tutorial Caransebeş al Universităţii Hyperion Bucureşti, la acea vreme. Iancu Hînda, Ilie Străin, Nicuşor Florin Ţundrea, Adrian Cristescu, Magdalena Lazăr şi Angelica Vădrariu au primit o pedeapsă de 4 luni de închisoare cu suspendare.

Procurorii anticorupţie din Timişoara au trimis în judecată, în august 2010, pe cei nouă inculpaţi.

În luna mai 2010, Gheorghe Stancu, în calitate de membru în comisia de susţinere a examenului de licenţă la Facultatea de Drept din cadrul Universităţii Hyperion şi de coordonator al lucrărilor de diplomă a 35 de studenţi ai Centrului Tutorial Caransebeş din universitatea menţionată, a primit de la aceştia, prin intermediul Nicoletei Gumă şi a lui Eugen Tacotă, suma de 52.500 euro, pentru a le acorda note mai mari decât cele care le meritau.

Gumă Nicoleta şi Tacotă Eugen i-au convins pe cei 35 de studenţi să dea câte 1.500 euro, pe care i-au dat lui Stancu Gheorghe în schimbul acordării acestora a unor note mai mari pentru a promova la examenul de licenţă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne