Forţele pro-Rusia au atacat un convoi al armatei ucrainene, ucigând şapte paraşutişti

Forţele speciale ucrainene în Sloviansk, Ucraina. 25 aprilie 2014.
Forţele speciale ucrainene în Sloviansk, Ucraina. 25 aprilie 2014. (youtube.)

Paramilitarii pro-Rusia au atacat, marţi, un convoi de paraşutişti al armatei ucrainene, care transporta muniţie spre punctul de conflict din oraşul Kramatorsk, omorând şapte soldaţi, a notat Kiev Post.

Paramilitarii pro-Rusia erau echipaţi cu armament greu, precum lansatoare de grenade şi arme automate. Atacul asupra convoiului ucrainean, parte a Brigăzii 95 Aeropurtate, a avut loc în apropierea oraşului Oktyabrske, aflat la 20 de kilometri de Kramatorsk.

”Peste 30 de atacatori au ajuns primii, adăpostindu-se de-a lungul râului în tufişuri. Proiectilul lansat de terorişti a lovit motorul unui autovehicul care se apropia de pod, explodând. Un alt autovehicul blindat a încercat să împingă autovehiculul avariat de pe drum. Soldaţii s-au decis să se implice în confruntare”, a comunicat ministerul Apărării de la Kiev.

Cel puţin un rebel a fost ucis în timpul schimbului de focuri, în timp ce şapte paraşutişti ucraineni au fost ucişi iar alţi şapte au fost răniţi, conform ministerului Apărării de la Kiev.

În urma atacului, forţele pro-Rusia l-au capturat pe şeful Comandamentului Teritorial Estic al Ucrainei, colonelul Yuri Lebed, a anunţat Novosti Donbassa.

Forţele pro-Rusia au confirmat incidentul, precizând că au distrus două autovehicule blindate ale armatei ucrainene.

Pe timpul conflictului, un autobuz a adus întăriri forţelor pro-Rusia, spune expertul Centrului de Informaţii de la Kiev, Dmitri Timciuk, adăugând că armata ucraineană a primit întăriri din partea paraşutiştilor transportaţi cu elicoptere.

Conflictul armat face parte din ultima serie de confruntări din ultimele câteva săptămâni ce s-au soldat cu moartea a câtorva zeci de persoane. Mişcarea separatistă din estul Ucrainei ar fi fost provocată de Kremlin.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe