Dosarul Colectiv. Cei doi inspectori ISU, arestaţi preventiv

Ambii inspectori ISU inculpaţi în dosarul Colectiv, George Matei şi Antonina Radu, vor fi cercetaţi în stare de arest preventiv.
Pompier in timpul misiunii.
Pompier in timpul misiunii. (BOGDAN FLORESCU / The Epoch Times)

Iniţial, Tribunalul Militar Bucureşti a decis arestarea preventivă a lui George Matei, inspector ISU cu grad de căpitan în rezervă şi arest la domiciliu pentru Antonina Radu, inspector ISU cu grad de căpitan.

DNA a contestat însă decizia, astfel că magistraţii Curţii Militare de Apel Bucureşti au hotărât că ambii inspectori ISU ar trebui să stea după gratii.

Cei doi angajaţi de la ISU, cu gradul de căpitan, sunt acuzaţi de abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit.

Procurorii DNA susţin că, în perioada septembrie 2014 — primăvara anului 2015, George Matei şi Antonina Radu, în calitate de ofiţeri-inspectori în cadrul ISU Bucureşti, în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiilor de serviciu, cu bună ştiinţă nu şi-au îndeplinit obligaţiile ce decurgeau din conţinutul prevederilor legale privind prevenirea şi apărarea împotriva incendiilor, deşi au luat cunoştinţă şi au constatat faptul că SC Colectiv Club SRL Bucureşti desfăşura activităţi specifice unui club fără a deţine aviz/autorizaţie de securitate la incendiu.

Concret, cei doi au permis funcţionarea în continuare a societăţii în condiţiile constatate şi nu au întreprins nicio măsură pentru intrarea în legalitate din acest punct de vedere. Procurorii anticorupţie au arătat că, deşi au făcut mai multe deplasări la clubul Colectiv, cei doi inspectori ISU nu au întocmit niciun act de control şi nu au întreprins vreo măsură pentru ca SC Colectiv Club SRL să fie luată în evidenţă de către ISU Bucureşti ca funcţionând fără aviz/autorizaţie de securitate la incendiu, aşa cum erau obligaţi de actele normative ce reglementează activitatea în domeniu.

Mai mult, George Matei şi Antonina Radu s-au oferit să-i ajute pe patronii clubului Colectiv cu întocmirea dosarului PSI, deşi ştiau că există nereguli, dar nu le-au raportat superiorilor despre existenţa localului respectiv, au reţinut anchetatorii. Cei doi au efectuat controale pe platforma fostei fabrici Pionierul, însă nu au raportat despre vreo verificare făcută la clubul Colectiv.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne