Focar de hepatită A în municipiul Buzău. 23 de copii şi adolescenţi au ajuns în spital

Vaccinare. (Lewis Whyld- WPA Pool / Getty Images)
Loredana Diacu
16.10.2014

În municipiul Buzău a fost depistat un focar de hepatită A, cunoscută şi sub numele de "boala mâinilor murdare." Boala a fost confirmată serologic la 33 de persoane din cartierul Simileasca din municipiul Buzău, fiind vorba de copii şi adolescenţi cu vârste între 1 şi 16 ani. Dintre aceştia, 23 au fost internaţi în spital, prezentând forme mai grave de boală.

Potrivit reprezentanţilor Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Buzău, citaţi de Mediafax, în zona unde a izbucnit focarul de hepatita A există o singură sursă de apă, deşi numărul locuitorilor depăşeşte 500, iar dintre aceştia aproape jumătate sunt copii.

Focarul este în evoluţie, a mai informat DSP, astfel că autorităţile sanitare au început vaccinarea la şcoala şi la grădiniţa din apropierea zonei în care au apărut îmbolnăvirile, fiind luate şi măsuri de dezinfecţie a sălilor de clasă.

Primul caz de hepatită A în comunitatea respectivă a fost înregistrat la jumătatea lunii septembrie, însă boala a fost asociată cu o altă afecţiune, ceea ce a împiedicat diagnosticarea şi tratarea, favorizând răspândirea bolii în comunitate.

Hepatita A este o boală acută infecţioasă, iar perioada de incubare a virusului este cuprinsă între două şi şase săptămâni.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor