Florin Cîţu: Dragnea e în criză şi o ţine langa. Cine îi mai opreşte pe oamenii ăştia?

"Domnule Dragnea, şi execuţia bugetară pe martie este varză. Singura cale este să puneţi şi mai tare biciul pe sectorul privat care oricum nu mai are aşteptări de la dumneavoastră, însă o să aveţi o surpriză mare", i-a transmis liberalul Florin Cîţu liderului PSD.
Florin Cîţu
Florin Cîţu (Florin Chirilă / Epoch Times România)

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a intrat în criză şi probabil va încerca să pună şi mai tare biciul pe sectorul privat, însă va avea o mare surpriză - conducerea Ministerului de Finanţe va refuza să fie părtaşă la distrugerea României, a opinat luni, pe pagina sa de Facebook, senatorul PNL Florin Cîţu, fost economist şef al ING Bank.

"În timp ce scriu această postare, Dragnea a intrat în criză. Şedinţă mare la Guvern pe execuţia bugetară a lunii martie şi măsurile de "poveste" propuse de seful ANAF pentru îmbunătăţirea colectării. Orice sistem modern de management al unei activităţi bugetare presupune trecerea la o nouă etapă după ce etapa precedentă a pus în regulă două obiective: 1. motivarea celor care execută activitatea 2. organizarea perfectă. Vi se pare că ANAF este în această situaţie?", a declarat Florin Cîţu.

Liberalul a explicat că "oamenii tocmai au ieşit dintr-o criză managerială generată de demisii şi de tăierea sporurilor", ca să nu mai spunem că în bugetul pe acest an cei de la antifraudă nu aveau bugetat salariul pentru şeful acestei divizii. Asta după dezastrul încasărilor fiscale din ianuarie şi februarie.

"Şi nu uitaţi, în tot acest timp, Olguţa ţipă că vrea să dea la toată lumea, în timp ce CFR-ul şi Poliţia sunt în stradă. Acum vestea proastă pentru Dragnea şi statul său bugetar şi asistat. Domnule Dragnea, şi execuţia bugetară pe martie este varză. Singura cale este să puneţi şi mai tare biciul pe sectorul privat care oricum nu mai are aşteptări de la dvs. O să aveţi însă o surpriză mare şi cu conducerea Ministerului de Finanţe care refuză să fie părtaşă la distrugerea României", a precizat Florin Cîţu.

În opinia senatorului PNL, în tot acest timp criza lui Dragnea a fost accentuată şi de concluziile raportului de anchetă a "găurii" de la buget lăsate de tehnocraţi, anchetă generată de declaraţiile sale.

"Săptămâna trecută marele Dragnea a întors raportul din plen la comisie. Asta pentru că raportul nu conţinea concluziile pe care el le-a ordonat. Mai mult, în criza sa de nervi a decis înlocuirea preşedintelui PSD a comisiei de la Senat cu Eugen Teodorovici, ministrul specialist, ca orice pesedist, în mai multe portofolii, al lui Ponta", a afirmat Florin Cîţu.

Liberalul este "tare curios" să vadă cum va reuşi Teodorovici să modifice concluziile raportului, asta în condiţiile în care i s-a cerut ca raportul să conţină şi concluzii cu trimiteri la fapte penale.

"Ce nu ştie însă Dragnea este că Teodorovici a fost membru al comisiei şi nu a fost de acord cu întocmirea acestei comisii şi nici cu concluziile Curţi de Conturi. Asta în primul rând pentru că secretarii de stat din Ministerul de Finanţe sunt aceiaşi de ani de zile. Tare nu? Va putea Teodorovici să modifice concluziile angrenând în acest joc persoane şi instituţii care s-au exprimat deja? Asta ar fi ceva penal şi eu nu cred că are curaj să o facă. Dar mai ştii, funcţia doboară gradul", a comentat Florin Cîţu.

În concluzie, senatorul PNL susţine că Dragnea urmăreşte continuarea acestei petarde cu "gaură" pentru a-şi putea definitiva în fapt ROEXIT-ul. Adică aprobarea legii achiziţiilor strategice, cea care îi permite să ia bani europeni şi să-i distribuie după bunul plac.

"Cine îi mai opreşte pe oamenii ăştia?", se întreabă retoric Florin Cîţu.