Finlanda este locul cel mai bun din lume pentru a fi mamă (World Mothers' Index)

Finlanda este locul cel mai bun pentru a fi mamă, ţară urmată de Suedia şi de Islanda, susţine World Mothers' Index, realizat de către organizaţia 'Salvaţi Copiii' (Save the Children) şi preluat de cotidianul The Telegraph.
(photos.com)
Epoch Times România
06.05.2014

Finlanda este locul cel mai bun pentru a fi mamă, ţară urmată de Suedia şi de Islanda, susţine World Mothers' Index, realizat de către organizaţia 'Salvaţi Copiii' (Save the Children) şi preluat de cotidianul The Telegraph.

Pe de altă parte, Marea Britanie a coborât în topul ţărilor în care este cel mai bine să fii mamă, ajungând pe poziţia a 26-a, la egalitate cu statul est-european Belarus, potrivit Indexului care analizează ratele mortalităţii, statutul economic şi educaţia mamelor şi a copiilor.

În prezent, Marea Britanie se situează cu mult în urma celor mai multe state din Europa Occidentală, inclusiv a Germaniei, Danemarcei şi Spaniei, deşi în urmă cu 14 ani ea ocupa locul al şaptelea. Cu toate acestea, Marea Britanie rămâne în continuare înaintea SUA, care ocupă locul 31. Femeile americane se confrunta cu acelaşi risc de deces matern ca şi cele din Iran sau România, arată raportul.

Acesta subliniază, totodată, că în SUA, riscul ca o faţă de 15 de ani să moară pe parcursul vieţii din cauza unei sarcini a crescut cu peste 50% din 2000, de la una la 3.700 la una la 2.400.

Potrivit raportului, România se situează pe locul 65, la egalitate cu Trinidad-Tobago şi înaintea Republicii Moldova (92), dintr-un număr de 178 de ţări.

Pe de altă parte, conflictele armate, instabilitatea politică şi dezastrele naturale au jucat un rol-cheie în erodarea bunăstării mamelor şi copiilor din cele mai sărace ţări din lume.

Naţiunile confruntate cu probleme din Africa s-a situat la coada clasamentului, cu Somalia pe locul 178, în spatele Republicii Democrate Congo, clasată pe locul 177 şi al Mali-ului şi Niger-ului, ambele clasate pe 175.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor