Fiica şi ginerele „excelenţei sale” Vlasov vor fi evacuaţi din casa pe care o ocupau graţie bunăvoinţei lui tăticu'

Mihail Vlasov
Mihail Vlasov (Captură Youtube)

Ingrid Vlasov, fiica fostului preşedinte al Camerei de Comerţ şi Industrie a României, şi soţul său, Marian Nedelcu, vor fi evacuaţi din Casa Leda, locuinţa de peste 250 de metri pătraţi aflată pe terenul Romexpo pentru care cei doi plăteau derizoria chirie de 500 de lei pe lună.

Romexpo i-a trimis lui Marian Nedelcu o notificare care îl anunţă că în termen de trei zile trebuie să părăsească casa, potrivit Hotnews. În notificare se specifică faptul că Poliţia Locală Sector 1 a constatat lipsa autorizaţiei de construire a vilei, motiv pentru care trebuie demarate lucrări de desfiinţare a imobilului.

Casa în care locuia cuplul Marian Nedelcu şi Ingrid Vlasov fost închiriată de firma lui Nedelcu, în septembrie 2012, pe când socrul său era preşedintele Camerei de Comerţ, contra sumei de 500 de lei chirie lunară, în care intrau şi utilităţile, precum şi curtea de 1.600 de metri pătraţi.

Pentru alţi zece cenţi pe metrul pătrat, Vlasov şi familia au închiriat, pentru 40 de ani, şi o altă parcelă de teren de aproape 1.400 de metri pătraţi, ajungând să dispună de o casă de 251 de metri pătraţi şi o curte de 3.000 de metri pătraţi în cea mai bună zonă din România pentru doar 1.100 de lei pe lună, reiese dintr-un articol investigatiimedia.ro, care mai precizează că “excelenţa sa” Mihail Vlasov demarase demersurile pentru cumpărarea Casei Leda cu doar câteva zile înainte să fie arestat pentru fapte de corupţie.

În 12 decembrie 2013, Marian Nedelcu, în nume personal, a primit cu chirie de la Camera de Comerţ şi Industrie a României, condusă de socrul său, 2.900 de metri pătraţi de teren în Romexpo respectiv terenul din jurul Casei Leda şi tot în aceeaşi zi, conform unui document autentificat în 12 decembrie 2013 la biroul notarial al Vandei Vlasov şi publicat de sursa citată, familia Vlasov, ginerele lui Vlasov a încheiat cu Romexpo o promisiune de vânzare-cumpărare pentru Leda, contra sumei de 100.000 de euro plus TVA.

Tranzacţia nu s-a mai finalizat, ba mai mult, a ieşit la iveală că reşedinţa Leda, nu a fost niciodată înscrisă în cartea funciară, “figurând ca fără acte de proprietate”.

Romexpo i-a solicitat lui Nedelcu în două rânduri să părăsească reşedinţa, fără rezultat. Nu doar că ginerele lui Vlasov a refuzat să părăsească imobilul ci, mai mult, i-a avertizat pe reprezentanţii Romexpo că nu au voie să intre pe proprietate, deoarece terenul care o înconjoară i-a fost închiriat de Camera de Comerţ şi Industrie a României până în 2053.

În consecinţă, ultima notificare trimisă de Romexpo îl avertizează pe Nedelcu de faptul că Promisiunea de Vânzare-Cumpărare nu poate fi perfectată şi că în termen de 12 ore de la data primirii notificării, se va proceda la întreruperea furnizării utilităţilor.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne