"Felicită funcţionarul public": cetăţenii din sectorul 3 premiază "un poliţist ca în filmele occidentale"
alte articole
Într-o Românie în care ne-am obişnuit ca viaţa să fie complicată şi grea, politicienii investigaţi de ANI şi DNA, iar funcţionarii prost plătiţi să nu mişte, mulţi dintre ei, decât şpăguiţi, un grup de cetăţeni inimoşi din Sectorul 3 s-a hotărât să vadă şi partea plină a paharului şi să îi premieze pe funcţionarii publici care îşi fac treaba corect şi cinstit.
Astfel, joi, 9 aprilie, în cadrul evenimentului "Felicită funcţionarul public!", Grupul de iniţiativa civică "Cetăţean Sector 3" a premiat la sediul Poliţiei Locale Sector 3 primul funcţionar public, în persoana agentului de Poliţie Locală, Ciubuc Daniel, "un poliţist ca în filmele occidentale."
Ideea ca premiul să meargă la Daniel Ciubuc i-a aparţinut lui Matei, elev în clasa pregătitoare a Liceului Teoretic Dante Alighieri, care a rămas impresionat de modul în care poliţistul îşi face meseria.
Redăm, în cele ce urmează povestea premiului, aşa cum a expus-o "Cetăţean Sector 3", în comuniatul de presă remis Epoch Times.
"În contextul în care, după câştigarea alegerilor, clasa politică responsabilă de buna funcţionare a instituţiilor publice şi calitatea vieţii cetăţenilor este foarte slab monitorizată de către societatea civilă, grupul civic "Cetăţean Sector 3" s-a constituit ca un vigilent observator al vieţii comunităţii, din toate aspectele (economice, sociale, politice, culturale) şi la toate nivelurile, realizând bilanţuri ale îndeplinirii promisiunilor electorale şi acţionând spre denunţarea şi corectarea derapajelor constatate. După aproape 2 ani de activitate, tabloul este marcat de un peisaj gri, dominat de o mulţime de mesaje care reclamă inechitatea, corupţia, abuzul, nepotismul şi incompetenţa reprezentanţilor statului.
De aceea am demarat proiectul "Felicită funcţionarul public" prin care să identificăm, să recunoaştem şi să promovăm acele picături de culoare care pot deschide, pot lumina peisajul închis conturat la nivelul societăţii în care trăim, adică a acelor funcţionari publici care sunt virtuoşi, integri, pasionaţi, competenţi şi implicaţi în activitatea publică pe care o desfăşoară şi care se pot constitui ca modele atât pentru colegii de breasla cât şi pentru generaţiile tinere care au nevoie de repere sănătoase. Toate acestea în ciuda viciilor de sistem pe care le cunoaştem.
Spre fericirea noastră, am primit mai multe povestiri despre funcţionari publici destoinici. Joi am premiat primul funcţionar public model.
Totul a pornit de la Matei. Matei este elev în clasa pregătitoare a Liceului Teoretic Dante Alighieri. În fiecare dimineaţă el merge la scoală însoţit de către tatăl său. Poarta prin care se face accesul în instituţia şcolară este în dreptul unei străzi nu foarte largi – Strada Rotundă, prevăzută cu două benzi de circulaţie, câte una pe sens. O parte dintre părinţii care îşi duc copiii la şcoală la aceeaşi oră preferă să-şi ducă maşinile până în poarta şcolii, parcând atât pe o parte cât se pe cealaltă a străzii, încălcând mai multe reguli de circulaţie, provocând ambuteiaje, obstrucţionând vizibilitatea din dreptul trecerii de pietoni şi punând în pericol traversarea elevilor.
La un moment dat a început să-şi facă simţită prezenţa Politia Locală. În primele zile, Matei a văzut nişte poliţişti timizi. Intervenţiile lor erau făcute din poziţia ghiocelului. Răspunsul şoferilor certaţi cu normele de convieţuire civilizată era sfidător la adresa oamenilor legii. Unii îi ignorau iar alţii chiar răspundeau ofensator.
După câteva zile, Matei a văzut ceva neobişnuit. A văzut un poliţist ca în filmele occidentale. Un poliţist demn, pregătit, sigur pe el, capabil să transmită mesajul de ordine şi siguranţa prin atitudine şi comportament. Un şofer parcase fix în dreptul liniei continue din dreptul trecerii de pietoni. Poliţistul local s-a îndreptat spre autoturism. Cu o mâna a indicat şoferului eroarea comisă. Fără să mai stea pe gânduri, şoferul a înţeles atât greşeala făcută cât şi faptul că reprezentantul legii nu este dispus la concesii şi s-a conformat indicaţiei de a părăsi acel loc. Tatăl lui Matei a fost de asemenea surprins. De aceea s-a dus la poliţist şi l-a întrebat cum se numeşte. Din nou, poliţistul s-a comportat fără reproş. Cu o atitudine militară, fără eschive, s-a prezentat: "Sunt Agent de Poliţie Locală, Ciubuc Daniel".
Această poveste a fost premiată de către Grupul civic "Cetăţean Sector 3".
Matei a avut onoarea de a-i înmâna celui care se îngrijeşte de siguranţa lui, o diplomă de excelenţă şi un tricou cu sigla CS3."
"Cetăţean Sector 3” este un grup de iniţiativă civică ai cărui membri, cetăţeni contribuabili, se implică activ în viaţa civică din sectorul 3 al Bucureştiului, pentru bunăstarea comunităţii.
Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.