Fâşia Gaza ia foc - schimb de rachete între palestinieni şi Israel cu prilejul vizitei lui Cameron

Tiruri de rachete au fost lansate din Fâşia Gaza asupra Israelului
Tiruri de rachete au fost lansate din Fâşia Gaza asupra Israelului (ODD ANDERSEN / AFP / Getty Images)

Militanţii palestinieni din Fâşia Gaza au lansat joi patru rachete spre Israel, continuând atacul început miercuri. Israelul a replicat printr-un atac aerian şi a ameninţat cu ”ocuparea completă a Fâşiei Gaza”.

Rachetele expediate joi nu au provocat nicio pagubă. Valul de rachete survenit miercuri este primul după incidentele din 2012, când autorităţile israeliene au lansat un atac aerian de 80 de zile, pentru a opri atacurile militanţilor.

Miercuri, cel puţin 40 de rachete au fost lansate spre Israel, conform precizărilor făcute de surse militare. O parte dintre rachete au fost oprite de sistemul de apărare Iron Dome.

Opt rachete au lovit zonele populate ale oraşului, provocând panică. Israelul a răspuns prin 29 de atacuri aeriane asupra taberelor de militanţi.

Atacurile au fost revendicate de o grupare militară a organizaţiei palestiniene Jihadul Islamic. În cele două zile de conflict nu a fost înregistrată nicio victimă.

Liderii de la Jerusalem au ameninţat că ”vor acţiona foarte puternic”, după asemenea atacuri fiind posibilă chiar şi o ”reocupare completă a Fâşiei Gaza”.

Atacurile au survenit în timpul vizitei diplomatice a premierului britanic, David Cameron. Knesset-ul se va întruni joi pentru a decide cum vor răspunde împotriva atacurilor cu rachete.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe