Expozitia Internationala de Arta "Adevar, Compasiune, Toleranta" la Timisoara (video)

Vineri, 1 octombrie 2010, ora 19:00, va avea loc la parterul IULIUS MALL Timisoara, vernisajul expozitiei ”ADEVAR COMPASIUNE TOLERANTA” care prezinta lucrarile unui grup international de artisti consacrati: Kathleen Gillis, Kunlun Zhang, Xiaoping Chen, Xiqiang Dong si altii
Epoch Times România
27.09.2010

Vineri, 1 octombrie 2010, ora 19:00, va avea loc la parterul IULIUS MALL Timisoara, vernisajul expozitiei ”ADEVAR COMPASIUNE TOLERANTA” care prezinta lucrarile unui grup international de artisti consacrati: Kathleen Gillis, Kunlun Zhang, Xiaoping Chen, Xiqiang Dong si altii. (www.TheArtOfZhenShanRen.org)

Publicul va putea viziona expozitia la parterul IULIUS MALL Timisoara, in perioada 1 — 18 octombrie 2010.

Expozitia de Arta ‘Adevar - Compasiune - Toleranta’, care face inconjurul lumii din anul 2004, a fost gazduita si prezentata in diverse sali de expozitie cum ar fi: National Arts Club din New York City, Camera Reprezentantilor a Statelor Unite si Sala Nationala de Expozitii din Moscova. Expozitia a ajuns in Romania dupa un turneu de mare succes in peste 45 de tari si 210 orase.

Lucrarile din aceasta expozitie au fost create de un grup de artisti consacrati. Prin intermediul practicii Falun Dafa (Falun Gong) — o disciplina straveche chineza de meditatie si autoimbunatatire — ei si-au adancit intelegerile spirituale, afland raspunsuri la cautari de o viata cu privire la sensurile inalte ale existentei. (www.falundafa.org)

Fiecare tablou reprezinta o poveste adevarata, picturile fiind realizate din dorinta de a face cunoscute oamenilor lumii crimele persecutiei si torturile la care sunt supusi practicantii Falun Dafa in China zilelor noastre, precum si frumusetea unei vieti traite dupa standarde morale inalte.

Patru dintre artisti au fost ei insisi victimele persecutiei, fiind torturati si batuti de catre autoritatile chineze in lagare de munca fortata si centre de detentie din China. Unul dintre ei este inca detinut in China.

Expozitia prezinta contrastul dintre serenitatea practicii Falun Gong si persecutia si tortura indurate de multi practicanti Falun Gong in China, aflati la mana regimului comunist.

Artistii spera ca, prin expunerea acestor imagini in fata comunitatii internationale, vor putea opri persecutia si salva vieti nevinovate. Mesajul final este unul de speranta si triumf.

ARTISTII

Expozitia a fost initiata de renumitul sculptor chinez Kunlun Zhang, care a fost eliberat in 2001 dintr-un lagar de munca fortata al Partidului Comunist Chinez, dupa trei luni de tortura psihica si fizica. Principala sa forma artistica de exprimare este pictura realista in ulei, aleasa pentru potentialul sau narativ, accesibilitate si puritate, dupa cum mentioneaza website-ul expozitiei (www.TheArtOfZhenShanRen.org).

Kunlun Zhang

Kunlun Zhang este unul dintre cei mai renumiti sculptori din China contemporana. A absolvit Institutul de Arta al Chinei, Departamentul de Sculptura si de asemenea s-a specializat si in picturi in ulei si pictura chineza. A avut functia de director al Institutului de Sculptura din cadrul Institutului de Arta din Shangdong, precum si functia de director al Institutului de Cercetare al Sculpturii. Zhang a primit multe premii si a participat la multe expozitii in China si in intreaga lume. Lucrarile sale au fost prezentate in mai multe publicatii, printre care: Cine-i cineva in lume, Enciclopedia Chinezilor Renumiti si Colectia lucrarilor de sculptura din lume. In 2001, Zhang a fost prizonier de constiinta in China.

Iata un fragment dintr-un interviu acordat de acesta unui reporter pentru Zhengjian/PureInsight Net:

Zhang: Trecutul istoric al Chinei dateaza de cinci mii de ani. China are cea mai lunga civilizatie neintrerupta din lume, iar cultura sa a uimit omenirea. Cu toate acestea, cultura traditionala chineza a inceput sa decada la inceputul secolului al XVIII-lea si a fost complet distrusa ulterior. Dupa ce Jiang Zemin (fostul presedinte al Chinei) a luat conducerea, [acest proces de] distrugere a inregistrat o intensificare fara precedent. Sub dictatura lui Jiang Zemin, cultura antica chineza si drepturile omului au devenit un subiect tabu, iar demnitatea umana a fost desconsiderata. Jiang Zemin a interzis Falun Gong care sustine onorabila traditie straveche chineza care ii invata pe oameni sa fie drepti si binevoitori. Falun Gong a dobandit popularitate datorita beneficiilor sale in ceea ce priveste sanatatea fizica si psihica. S-a dovedit ca practicantii Falun Gong nu mai aveau boli - chiar boli incurabile - dupa o perioada scurta de la inceperea acestei practici. Ei au descoperit astfel o viata fara probleme medicale si mentale. Delicventi, tineri incorigibili si cu un comportament urat s-au intors catre bunatate dupa ce au inceput sa practice Falun Gong. Ei au putut gasi adevaratul sens al vietii. S-a vazut ca acesta practica nu necesita publicitate sau propaganda pentru a se raspandi in randul populatiei. S-a transmis de la om la om in China. Doar in cativa ani, peste o suta de milioane de oameni practicau Falun Gong.

Jiang a ordonat modul in care sa fie tratati practicantii Falun Gong: „falimentati-i financiar, ruinati-le reputatia si exterminati-i fizic.” Cred ca puteti constientiza cum Jiang a utilizat intreaga natiune, inclusiv sistemul educatiei si pe cel legal, armata, agentiile speciale si toate nivelurile guvernului de la varf pana la baza pentru a implementa persecutia. Orice elev care practica Falun Gong sau sustine Falun Gong este privat de educatie. Presa de stat, televiziunea si radioul, departamentele pentru afaceri externe si multi altii au un rol major in persecutie. Jiang a folosit peste un sfert din bugetul national pentru a reprima Falun Gong. Aceasta ne arata dimensiunea extrema a represiunii. Metodele de persecutie cuprind atat metodele folosite in trecut cat si altele create in prezent. Exista peste o suta de metode de tortura. Va puteti imagina cat de nemiloase, crude si salbatice sunt acestea.

Am fost arestat de patru ori in China, batut si electrocutat cu bastoane electrice. Casa mi-a fost ravasita. Am fost detinut in inchisoare si condamnat ilegal la munca fortata. Apoi, dupa ce am fost eliberat, nu exista niciun loc in China unde sa pot spune adevarul. China este de fapt o inchisoare imensa. Fiecare miscare si actiune a mea era urmarita si puteam fi arestat oricand, fara motiv. Potrivit opiniei publice mondiale nu exista niciun motiv pentru care guvernul chinez nu m-ar fi putut elibera. Chiar si dupa ce am fost eliberat, nu mi-a fost redata libertatea. Aceste picturi reflecta sentimentele si zbuciumul meu din acele momente.

Xiaoping Chen

Xiaoping Chen este o pictorita nascuta in China, care a dobandit o mare experienta si care traieste de mai multi ani in Canada. Ea a studiat pictura in acuarela si ceramica la Universitatea din Mariana in 1997. Lucrarile ei au fost expuse in mai multe expozitii private; ele au fost alese pentru a fi reproduse in diferite locuri, inclusiv sub forma de calendare, carti ilustrate si coperti. Chen a primit mai multe premii in China. In 1998, ea a fost numita “Artist remarcabil” de catre guvernatorul Insulelor Marianei de Nord. Chen a fost Director pentru Arta in cadrul Consiliului Comunitatii de Arta din Richmond, Columbia Britanica, Canada.

Xiqiang Dong

Xiqiang Dong este un pictor cu experienta care detine diferite grade la Academia de Arte Frumoase din Tianjin si Academia Centrala pentru Arte Frumoase din Beijing, China. A fost profesor si artist rezident la Academia de Arte Frumoase precum si artist la Institutul Central de Arte Frumoase. Dong a primit numeroase premii. In 1993, lucrarile sale au fost expuse la prestigioasa Galerie de Arta Nationala a Chinei, unde a castigat cele mai inalte onoruri.

Kathleen Gillis

Kathleen Gillis este artista si profesoara de arta cu Onoruri B.A. la Universitatea din Ottawa. A participat cu lucrarile sale la numeroase spectacole si galerii publice, centre de arta si galerii comerciale atat in Canada cat si in strainatate. A primit numeroase subventii si premii la nivel regional, provincial si national. Ea are lucrari incluse in colectia care se afla la Banca de Arte a Consiliului Canadian, orasul Ottawa, la Universitatea Carleton si Universitatea Ottawa. Operele ei infatiseaza mai ales peisaje, unele dintre ele fiind la scara mare.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor