Expozitia Internationala de Arta "Adevar - Compasiune - Toleranta" aduce noi lucrari la Bucuresti

In perioada 14 - 28 februarie 2011, la GALERIA CAMINUL ARTEI din Str. Biserica Enei nr. 16, va putea fi vizionat un set nou de lucrari din creatia grupului international de artisti consacrati: Kathleen Gillis, Kunlun Zhang, Xiaoping Chen, Xiqiang Dong si altii in cadrul Expozitiei Internationale de Arta "Adevar - Compasiune - Toleranta" (http://TheArtofZhenShanRen.org/english/, www.falunart.org) organizata la Bucuresti de Asociatia Romana de Qigong Falun Dafa Romania.
. (Asociatia Falun Dafa Romania)
Epoch Times România
12.02.2011

In perioada 14 - 28 februarie 2011, la GALERIA CAMINUL ARTEI din Str. Biserica Enei nr. 16, va putea fi vizionat un set nou de lucrari din creatia grupului international de artisti consacrati: Kathleen Gillis, Kunlun Zhang, Xiaoping Chen, Xiqiang Dong si altii in cadrul Expozitiei Internationale de Arta „Adevar - Compasiune — Toleranta” (www.TheArtofZhenShanRen.org, www.falunart.org) organizata la Bucuresti de Asociatia Romana de Qigong Falun Dafa Romania.

Vernisajul expozitiei va avea loc luni, 14 februarie 2011, ora 19:30, iar pana in 28 februarie ea va fi deschisa publicului zilnic intre orele 11-19.

Expozitia de Arta „Adevar - Compasiune — Toleranta”, care face inconjurul lumii din anul 2004, a fost gazduita si prezentata in diverse sali de expozitie cum ar fi: National Arts Club din New York City, Camera Reprezentantilor a Statelor Unite, Thomson Centre — Chicago, Columbia University — NY. Tablourile au fost expuse si in Asia (National Chengchi University — Taiwan), in Australia (Canberra Legislative Comittee Hall) si aproape in toata Europa (Hampstead Museum — Londra, Sala Nationala de Expozitii din Moscova). Expozitia a ajuns in Romania in 2009, dupa un turneu de mare succes in peste 45 de tari si 210 orase. Primul set de lucrari a fost expus pana acum la Bucuresti, Timisoara, Iasi, Oradea, Suceava si Busteni.

Lucrarile din aceasta expozitie au fost create de un grup de artisti consacrati. Prin intermediul practicii Falun Dafa (Falun Gong) — o disciplina straveche chineza de meditatie si autoimbunatatire — ei si-au adancit intelegerile spirituale, afland raspunsuri la cautari de o viata cu privire la sensurile inalte ale existentei.

Fiecare tablou reprezinta o poveste adevarata, picturile fiind realizate din dorinta de a face cunoscute intregii lumii, persecutia si torturile la care sunt supusi practicantii Falun Dafa in China zilelor noastre, precum si frumusetea unei vieti traite dupa standarde morale inalte.

Patru dintre artisti au fost ei insisi victimele persecutiei, fiind torturati de catre autoritatile chineze in lagare de munca fortata si centre de detentie din China. Unul dintre ei este inca detinut in China.

Expozitia prezinta contrastul dintre serenitatea practicii Falun Gong si persecutia si tortura indurate de multi practicanti Falun Gong in China, aflati la mana regimului comunist. Artistii spera ca, prin expunerea acestor imagini in fata comunitatii internationale, vor putea opri persecutia si salva vieti nevinovate. Mesajul final este unul de speranta si triumf.

Artistii expozanti

Expozitia a fost initiata de renumitul sculptor chinez, Profesorul Kunlun Zhang, care a fost eliberat in 2001 dintr-un lagar de munca fortata al Partidului Comunist Chinez, dupa trei luni de tortura psihica si fizica. Principala sa forma artistica de exprimare este pictura realista in ulei, aleasa pentru potentialul sau narativ, accesibilitate si puritate.

Kunlun Zhang

Kunlun Zhang este unul dintre cei mai renumiti sculptori din China contemporana. A absolvit Institutul de Arta al Chinei, Departamentul de Sculptura si s-a specializat de asemenea in picturi in ulei si pictura chineza. A avut functia de director al Institutului de Sculptura din cadrul Institutului de Arta din Shangdong, precum si functia de director al Institutului de Cercetare al Sculpturii. Zhang a primit multe premii si a participat la multe expozitii in China si in intreaga lume. Lucrarile sale au fost prezentate in mai multe publicatii, printre care: Cine-i cineva in lume, Enciclopedia Chinezilor Renumiti si Colectia lucrarilor de sculptura din lume. In 2001, Profesorul Zhang a fost prizonier de constiinta in China.

Xiaoping Chen

Xiaoping Chen este o pictorita nascuta in China, care a dobandit o mare experienta si care traieste de mai multi ani in Canada. Ea a studiat pictura in acuarela si ceramica la Universitatea din Mariana in 1997. Lucrarile ei au fost expuse in mai multe expozitii private; ele au fost alese pentru a fi reproduse in diferite locuri, inclusiv sub forma de calendare, carti ilustrate si coperti. Chen a primit mai multe premii in China. In 1998, ea a fost numita “Artist remarcabil” de catre guvernatorul Insulelor Marianei de Nord. Chen a fost Director pentru Arta in cadrul Consiliului Comunitatii de Arta din Richmond, Columbia Britanica, Canada.

Xiqiang Dong

Xiqiang Dong este un pictor cu experienta care detine diferite grade la Academia de Arte Frumoase din Tianjin si Academia Centrala pentru Arte Frumoase din Beijing, China. A fost profesor si artist rezident la Academia de Arte Frumoase precum si artist la Institutul Central de Arte Frumoase. Dong a primit numeroase premii. In 1993, lucrarile sale au fost expuse la prestigioasa Galerie de Arta Nationala a Chinei, unde a castigat cele mai inalte onoruri.

Kathleen Gillis

Kathleen Gillis este artista si profesoara de arta cu Onoruri B.A. la Universitatea din Ottawa. A participat cu lucrarile sale la numeroase spectacole si galerii publice, centre de arta si galerii comerciale atat in Canada cat si in strainatate. A primit numeroase subventii si premii la nivel regional, provincial si national. Ea are lucrari incluse in colectia care se afla la Banca de Arte a Consiliului Canadian, orasul Ottawa, la Universitatea Carleton si Universitatea Ottawa. Operele ei infatiseaza mai ales peisaje, unele dintre ele fiind la scara mare.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor