Expoziţia Adevăr-Compasiune-Toleranţă primită călduros la Centrul comercial Shopping MallDova din Chişinău

Expoziţia Internaţională de Artă ”Adevăr, Compasiune, Toleranţă”, Centrul Comercial - Shopping MallDova
Expoziţia Internaţională de Artă ”Adevăr, Compasiune, Toleranţă”, Centrul Comercial - Shopping MallDova (The Epoch Times)

În perioada 6 – 19 august 2012, între orele 10-22, în incinta Centrului comercial, Shopping MallDova, ”Galeria de Arte” din municipiul Chişinău - str. Arborilor nr.21 - Asociaţia Obştească Falun Dafa din Republica Moldova prezintă Expoziţia Internaţională de Artă ”Adevăr, Compasiune, Toleranţa”, care cuprinde 36 de picturi inedite.

Expoziţia de Artă ”Adevăr, Compasiune, Toleranţă”, care face înconjurul lumii din anul 2004, a ajuns şi în Republica Moldova, după un turneu de mare succes în peste 50 de ţări şi 250 oraşe.

Ca întotdeauna, la Shopping MallDova Expoziţia se bucură de un succes deosebit. Zilnic, zeci de vizitatori admiră măiestria grupului internaţional de pictori consacraţi precum: Kathleen Gillis, Kunlun Zhang, Xiaoping Chen, Xiqiang Dong şi alţii.

În acest context, ghidul Ana Lesan a precizat: ”Expoziţia ”Adevăr, Compasiune, Toleranţă” este o expoziţie de excepţie. Pictorii au depus suflet şi au dat viaţă fiecărui personaj, prezentând realitatea Chinei moderne. Picturile reflectă în acelaşi timp frumuseţea şcolii chineze de qigong Falun Dafa şi persecuţiile inumane prin care trec practicanţii Falun Gong din China. Sunt sigură că această expoziţie va sensibiliza inima oamenilor, trezindu-le bunătatea adevărată.”

Într-adevar, vizitatorii rămân uimiţi până la lacrimi de frumuseţea picturilor şi de mesajul divin şi totodată îndurerat pe care îl poartă lucrările.

”O expoziţie superbă şi plină de bunătate!” Astfel este caracterizată Expoziţia ”Adevăr, Compasiune, Toleranţa” de către vizitatoarea Liliana. ”Nu am văzut niciodată această expoziţie şi nici nu am cunoscut despre persecuţiile pe care le suportă practicanţii Falun Gong din China, dar doresc ca acestea să înceteze. Ar fi bine ca tot poporul moldovenesc să vadă această expoziţie uimitoare, poate se va trezi bunătatea din inimile oamenilor şi se vor ilumina toţi”, a menţionat interlocutoarea.

Potrivit vizitatoarei Adriana, în Republica Moldova nu mai există astfel de picturi. ”M-au şocat şi mi-au plăcut. Vreau ca tot mai mulţi să vină să le admire... şi cred că totul va fi bine”, a precizat aceasta.

De aceeaşi părere este şi Oxana, o altă vizitatoare a Expoziţiei, care a mai spus: ” Este o expoziţie foarte frumoasă. Picturile sunt de calitate. Totodată este foarte bine că se aduce la cunoştinţă despre persecuţii, nu putem rămâne indiferenţi. Încotro vom mergem, dacă vom privi liniştiţi când cineva este umilit, torturat şi chiar ucis? ”.

”Cum este posibil ca qigong-ul să fie interzis în China? Ce poate fi rău în ADEVĂR, COMPASIUNE, TOLERANŢĂ?” s-a întrebat Andrei.

Amintim că anterior, expoziţia “Adevăr, Compasiune, Toleranţă” a fost prezentată în Chişinău, Călăraşi, Străşeni, Criuleni unde deasemenea s-a bucurat de un mare succes.

Precizăm că în Cartea opiniilor vizitatorilor, Expoziţia este apreciată la un nivel înalt. Cineva chiar a remarcat: ”O expoziţie extraordinară, cu mesaj de forţă a culturii gândului şi... a supravieţuirii în luptă cu o forţă opusă, ostilă tradiţiilor bunătăţii. Cred că această expoziţie vorbeşte foarte clar despre forţa binelui şi a virtuţii şi că este de nedistrus soarele din sufletul omului.

***

Expoziţia de Artă ”Adevăr Compasiune Toleranţă” a fost găzduită şi prezentată în diverse săli de expoziţie cum ar fi: Naţional Arts Club din New York City, Camera Reprezentanţilor a Statelor Unite, Thomson Centre – Chicago, Columbia University – New York. Tablourile au fost expuse şi în Asia (National Chengchi University – Taiwan), în Australia (Canberra Legislative Comittee Hall) şi aproape în toată Europa (Hampstead Museum – Londra, România Galeria Căminului Artei-Bucureşti, Sala Naţională de Expoziţii din Moscova).

Fiecare tablou din expoziţiei reprezintă o poveste adevărată, picturile fiind realizate din dorinţa de a face cunoscute oamenilor lumii crimele persecuţiei şi torturile la care sunt supuşi practicanţii Falun Dafa în China zilelor noastre, precum şi frumuseţea unei vieţi trăite după standarde morale înalte.

Trei dintre artişti au fost ei înşişi victimele persecuţiei, fiind torturaţi şi bătuţi de către autorităţile chineze în lagăre de muncă forţată şi centre de detenţie din China. Unul dintre ei este încă deţinut în China.

Expoziţia prezintă contrastul dintre serenitatea practicii Falun Gong şi persecuţia şi tortura îndurate de mulţi practicanţi Falun Gong în China, aflaţi în capcana regimului comunist.

Atât artiştii cât şi organizatorii Expoziţiei din întreaga lume speră ca, prin expunerea acestor imagini în faţa comunităţii internaţionale, vor putea opri persecuţia şi salva vieţi nevinovate. (www.falunart.org