Expozitia de arta Adevar-Compasiune-Toleranta in premiera la Chisinau

Expozitia Adevar - Bunatate - Toleranta deschisa la Chisinau. Tatiana Chiriac si Dumitru Roman ajuta la taierea panglicii,    26 iunie 2011
Expozitia Adevar - Bunatate - Toleranta deschisa la Chisinau. Tatiana Chiriac si Dumitru Roman ajuta la taierea panglicii, 26 iunie 2011 (Anisoara Chiriac/Epoch Times)

Duminica, 26 iunie 2011 in Scuarul Europei Asociatia Obsteasca Falun Dafa din Republica Moldova a organizat, cu ocazia Zilei Internationale in Sprijinul Victimelor Torturii, vernisajul Expozitiei Internationale de Arta ”Adevar - Compasiune – Toleranta”.

Publicul va mai putea viziona expozitia la Biblioteca ”Onisifor Ghibu” str. N.Iorga 21, mun. Chisinau in perioada 27 iunie - 8 iulie 2011 (de luni pina vineri), intre orele 10-18.

Expozitia de Arta ”Adevar, Compasiune, Toleranta”, care face inconjurul lumii din anul 2004, a fost gazduita si prezentata in diverse sali de expozitie din peste 45 de tari si 210 orase, ajungind pentru prima data si la Chisinau.

Publicului i-au fost prezentate 28 picturi din creatia grupului international de artisti consacrati: Kathleen Gillis, Kunlun Zhang, Xiaoping Chen, Xiqiang Dong si altii.

Prin intermediul practicii Falun Dafa (Falun Gong) – o disciplina straveche chineza de meditatie si autoimbunatatire – ei si-au adancit intelegerile spirituale, afland raspunsuri la cautari de o viata cu privire la sensurile inalte ale existentei.

Fiecare tablou al expozitiei reprezinta o poveste adevarata, picturile fiind realizate din dorinta de a face cunoscute oamenilor lumii crimele persecutiei si torturile la care sunt supusi practicantii Falun Dafa in China zilelor noastre, precum si frumusetea unei vieti traite dupa standarde morale inalte.

Patru dintre artisti au fost ei insisi victimele persecutiei, fiind torturati si batuti de catre autoritatile chineze in lagare de munca fortata si centre de detentie din China. Unul dintre ei este inca detinut in China.

Expozitia prezinta contrastul dintre serenitatea practicii Falun Gong si persecutia si tortura indurate de multi practicanti Falun Gong in China, aflati la mana regimului comunist.

Artistii spera ca, prin expunerea acestor imagini in fata comunitatii internationale, vor putea opri persecutia si salva vieti nevinovate.

Expozitia a fost initiata de renumitul sculptor chinez, Profesorul Kunlun Zhang, care a fost eliberat in 2001 dintr-un lagar de munca fortata al Partidului Comunist Chinez, dupa trei luni de tortura psihica si fizica. Principala sa forma artistica de exprimare este pictura realista in ulei, aleasa pentru potentialul sau narativ, accesibilitate si puritate, dupa cum se mentioneaza pe website-ul expozitiei.

Desi la Chisinau a fost o zi rece cu ploaie (de parca si cerul plingea) locuitorii capitalei au fost placut surprinsi de organizarea unui asemenea eveniment inedit pentru R.M.. Au dorit mult succes prezentatorilor in a organiza cit mai multe asemenea expozitii in toata tara.

Dupa vizionarea lucrarilor vizitatorii au remarcat mesajul plin de suferinta curaj, speranta si triumf al picturilor, apreciind munca si scopul nobil al artistilor.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe