Expozitia de arta din Marea Britanie arata taria grupului persecutat (video)

Un reprezentant al primarului deschide expozitia de arta "Adevar, Compasiune, Toleranta", in Dundee, Scotia, ce face parte din turul expozitiei in Marea Britanie.

Colectia de tablouri portretizeaza in detaliu, meticulos, sursa de tarie pe care oamenii au castigat-o din convingerea in credinta lor spirituala Falun Gong.

[Aitken Edward, Co-Director al Expozitiei]: "Exista mai multe teme care se desfasoara in expozitia de arta. Aceste teme ne vorbesc despre convingerile profunde ale Falun Gong, bucuria pe care oamenii au gasit-o in aceasta practica si, de asemenea despre persecutia pe care ei o sufera in China".

Convingerile sunt bazate pe principii de adevar, compasiune si toleranta.

[Aitken Edward, Co-Director al Expozitiei]: "Oamenii au gasit o tarie interioara din cauza acestei practici. Si, din pacate, forta interioara a fost vazuta ca mijloc pentru eliberarea lor proprie, care merge impotriva controlului prin frica instituit de Partidul Comunist Chinez asupra oamenilor".

Este un punct forte care a fost subestimat de regimul chinez in cei 11 ani lungi de persecutie brutala a practicantilor Falun Gong.

Reprezentativul primarului local, Rod Wallace, vorbeste despre importanta acestei expozitii.

[Wallace Rod Bailey, Reprezentantul Lordului Provost]: "Cred ca prin publicarea recenta prin intermediul televiziunii si a altor forme de mass-media a persecutiei care se petrece in China de azi, nu putem intelege de ce trebuie ei sa sufere. Ne bucuram de libertate si facilitati in tara noastra atat de mult, incat, privind povestea depanata de expozitia pe care tocmai am vazut-o, este un pacat real ca acest lucru este permis sa se intample".

Presedintele Societatii de Arte Dundee, Joy Scott, considera ca picturile dau un sentiment de speranta.

[Scott Joy, presedinte, Societatii de Arta Dundee]: "Ea are toate partile triste, precum si partile pline de sperante, pline de lumina. In imagini artistii au combinat ambele lucruri ... Va puteti uita la partea de jos a imaginii: intuneric si este posomorata si este plina de lucruri triste care se intampla, dar in partea de sus este plin de speranta pentru viitor. Cred ca este uimitor.. Am intrat in camera si chiar am exclamat "Oh! Uimitor!"

"Arta Adevarului, Compasiunii, Tolerantei" a fost in turnee in peste 200 de orase din 40 de tari. Incepand cu 4 septembrie s-a mutat la Aberdeen Arts Centre.

Stefan Byfield, Stiri NTD, Dundee, Scotia.


Expozitia a fost vernisata de sase ori in Romania. Publicul a putut admira tablourile in Bucuresti (doua vernisaje), Busteni, Suceava si Iasi.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură