Exporturile româneşti pe piaţa sud-coreeană au crescut anul trecut cu 33%

(Photos.com)
Epoch Times România
20.02.2013

Exporturile româneşti pe piaţa sud-coreeană au crescut în 2012 cu 33% faţă de anul precedent, la 482 milioane de dolari, în timp ce importurile au scăzut cu 23%, până la 505 milioane de dolari, potrivit Ministerului Economiei.

Volumul schimburilor s-a păstrat în jurul valorii de 1 miliard de dolari, în uşoară scădere faţă de recordul înregistrat în 2011.

Ministrul Economiei, Varujan Vosganian, s-a întâlnit miercuri cu ambasadorul Republicii Coreea, E.S. Im Han-taek, tema principală a întâlnirii fiind intensificarea relaţiilor economice dintre România şi Republica Coreea.

În cadrul întâlnirii, a fost analizată situaţia relaţiilor comerciale bilaterale, ministrul Varujan Vosganian exprimând dorinţa autorităţilor de la Bucureşti privind o prezenţă mult mai activă a companiilor sud-coreene pe piaţa românească în toate domeniile de interes comun.

”Ministrul Economiei a declarat că ţara noastră reprezintă un pilon de stabilitate economică în zonă, context în care companiile sud-coreeene au posibilitatea de a intra pe piaţa comunitară europeană. Excelenţa sa Im Han-taek, ambasadorul Coreei de Sud, a prezentat interesul real al companiilor coreene de a dezvolta noi investiţii în România, mai ales în domeniul industrial (matriţe), infrastructurii şi energiei”, se arată în comunicatul transmis miercuri de Ministerul Economiei.

De asemenea, din partea coreeană au fost solicitate detalii privind legislaţia în domeniul certificatelor verzi, exprimându-se speranţa că modificările legislative nu vor afecta afacerile investitorilor sud-coreeni, prezenţi deja pe piaţa românească.

În acelaşi timp, diplomatul coreean a exprimat disponibilitatea ţării sale de a pune la dispoziţia României experienţa în domeniul aplicării strategiei de reindustrializare, în contextul în care şi în România se prefigurează elaborarea unei astfel de strategii de
către Ministerul Economiei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor