Cum a ajuns SUA unde este: Susţinător al Fundaţiei Clinton a vândut conducte Iranului

Hillary Clinton
Hillary Clinton (Yana Paskova/Getty Images)

O susţinător şi donator important al Fundaţiei Clinton a vândut conducte Iranului pe vremea când Hillary Clinton era Secretar de stat, a raportat Newsweek.

Victor Pinciuc, un om de afaceri ucrainean, aparent a livrat conducte către Iran prin intermediul companiei sale Interpipe, în perioada 2011-2012.

Newsweek a văzut declaraţiile şi documentele din Ucraina care confirmă că a avut loc o serie de livrări ale Interpipe către Iran în 2011 şi 2012, incluzând componente pentru cale ferată şi produse folosite în mod normal în sectoarele petrolier şi al gazului.

Printre facturile cu valoare ridicată emise pentru diverse produse (legate de cale ferată, petrol sau gaz), una dintre ele a ieşit în evidenţă deoarece confirmă o livrare în valoare de 1,8 milioane de dolari, făcută în luna mai a anului 2012 pentru cilindri de oţel folosiţi la construirea de conducte. Acea comandă a avut ca destinaţie un oraş în apropiere de Marea Caspică, a declarat Washington Free Beacon.

Sectoarele feroviar, petrolier cât şi cel gazului sunt sancţionate de Statele Unite, care interzic în mod specific efectuarea oricărei comenzi către industria petrochimică iraniană ce depăşeşte valoarea de 1 milion de dolari.

Hillary Clinton şi-a inaugurat noua campanie pentru prezidenţiale, încercând o delimitare de politica economică dezastruoasă a administraţiei OBama, din care însă a făcut parte ani la rând. Clinton a demisionat din cauza implicării Scandalului Benghazi, în care militanţi libieni au omorât ambasadorul amerian în Libia.

Hillary Clinton este unul dintre cei mai controversaţi oameni politici ai SUA. De curând Clinton a fost implicată într-un alt scandal, legat de emailuri cu informaţii secrete. Clinton este acuzată că a folosit o adresă de email personală pentru a vehicula informaţii secrete de stat, periclitând sistemul de securitate al Administraţiei.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe