EXCLUSIV pentru EpochTV: Donald Trump cere ridicarea obligativităţii vaccinării

Donald Trump, împreună cu Kash Patel în timpul interviului EpochTV la proprietatea din Mar-a-Lago, Palm Beach, Florida., 31 ianuarie 2022. (Epoch Times)
ZACHARY STIEBER
03.02.2022

Impunerea obligativităţii vaccinării împotriva COVID-19 este greşită şi ar trebui anulată, a declarat fostul preşedinte Donald Trump pentru The Epoch Times într-un interviu exclusiv.

„Trebuie să punem capăt impunerilor”, i-a spus Trump fostului consilier Kash Patel la emisiunea „Kash’s Corner”, a Epoch Times. Interviul va avea premiera la ora 20.00 Eastern pe 7 februarie la EpochTV.com.

„Trebuie să fie ridicate şi nu ar fi trebuit să fie impuse, în primul rând”, a adăugat Trump.

Donald Trump deţinea funcţia de preşedinte în momentul în care virusul Wuhan, care provoacă COVID-19, a apărut în China în 2019, şi a fost lăsat să se răspândească în toată lumea, generând pandemia care nu s-a terminat nici astăzi.

În mandatul lui Trump, guvernul federal nu a impus obligativitatea vaccinării sau a purtării măştii, însă unele state şi districte au impus purtarea de măşti, inclusiv California.

În mandatul lui Joe Biden, multe jurisdicţii au început să impună vaccinarea obligatorie împotriva COVID-19, pentru a lua masa în oraş, a merge la concerte şi chiar pentru a lucra.

Biden a ordonat armatei, contractorilor federali, agenţiilor din administraţia sa, lucrătorilor din domeniul sănătăţii şi tuturor americanilor care lucrează la companii cu 100 sau mai mulţi angajaţi să se vaccineze obligatoriu.

Toate ordinele au fost contestate, iar unele au fost blocate de către instanţe, deşi impunerile privitoare la purtarea măştilor au supravieţuit în mare măsură provocărilor legale.

Trump a declarat pentru Epoch Times că Biden, care a promis în campanie că va „înfrânge virusul”, a făcut „o treabă oribilă” în gestionarea pandemiei.

„Parcă nu ştiu ce dracu’ fac [ăştia, n.r.]. Şi a spus: 'Voi rezolva [pandemia, n.r.] COVID'. Au avut mai multe [decese] în anul lui – şi asta după tot ce am dezvoltat, terapii, vaccinuri, totul”, a adăugat Trump.

Numărul deceselor atribuite COVID-19 a fost mai mare în 2021 decât în ​​2020, în ultimul an de mandat al lui Trump. Trump şi-a terminat mandatul pe 20 ianuarie 2021.

Republicanul nu a impus carantine la începutul pandemiei, dar consilierii săi de luptă împotriva COVID, dr. Anthony Fauci şi dr. Deborah Birx, au recomandat oamenilor să stea acasă, iar multe state au forţat închiderea aşa-numitor companii neesenţiale.

În cele din urmă, Trump s-a îndepărtat de politica oficialilor de vârf din domeniul sănătăţii şi a îndemnat redeschiderea zonelor închise, declarând că „tratamentul” nu ar trebui să fie mai rău decât COVID-19 în sine.

Carantinele au avut un efect redus sau inexistent asupra mortalităţii cauzate de COVID-19, a concluzionat o mega-analiză care a comasat 24 de studii.

Trump a remarcat că a blocat călătorii către şi dinspre China la începutul lui februarie 2020, la aproximativ o lună după apariţia virusului Wuhan, deşi măsura a fost aspru criticată la vremea respectivă ca fiind "rasistă". De asemenea, a stopat drastic migraţia ilegală şi legală din cauza îngrijorărilor cu privire transmiterea virusului Wuhan de către migranţi şi a declanşat operaţiunea Warp Speed pentru a accelera dezvoltarea vaccinurilor şi a medicamentelor împotriva COVID-19.

„Am închis ţara noastră pentru China şi am salvat sute de mii de vieţi. Şi am închis-o şi pentru Europa, când am văzut ce se întâmpla în Italia, Franţa şi Spania. Şi acele două blocaje... au salvat sute de mii de vieţi”, a menţionat fostul preşedinte.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor