Eugen Tomac va înainta plângere penală împotriva premierului Ponta, dacă nu se publică în Monitorul Oficial hotărârea privind privatizarea CFR Marfă

Eugen Tomac, preşedintele Partidului Mişcarea Populară, declară că va depune o plângere penală pentru abuz în serviciu împotriva primului ministru Victor Ponta, în cazul în care acesta va "obstrucţiona în continuare" publicarea în Monitorul Oficial a hotărârii de guvern privind privatizarea CFR Marfă.
Eugen Tomac (www.eugentomac.ro)
Epoch Times România
09.08.2013

Eugen Tomac, preşedintele Partidului Mişcarea Populară, declară că va depune o plângere penală pentru abuz în serviciu împotriva primului ministru Victor Ponta, în cazul în care acesta va "obstrucţiona în continuare" publicarea în Monitorul Oficial a hotărârii de guvern privind privatizarea CFR Marfă.

Eugen Tomac a adresat o scrisoare deschisă vineri primului ministru care cuprinde "problemele restante" şi priorităţi "neglijate" de guvern în ultima perioadă de timp, printre care "chestiunea cea mai arzătoare este finalizarea procesului de privatizare a CFR Marfă".

"Din acest motiv, îmi permit să va avertizez ca, în cazul în care veţi obstrucţiona în continuare publicarea în Monitorul Oficial a HG nr.526 din 24.07.2013, voi depune o plângere penală împotriva dumneavoastră, în calitate de prim-ministru, pentru abuz în serviciu contra intereselor publice", se precizează în scrisoare.

Mai jos este scrisoarea deschisă semnată de preşedintele Partidului Mişcarea Populară, Eugen Tomac:

"Stimate Domnule Prim-Ministru Victor Ponta,

În primul rând vreau să va urez bun venit din concediu.

În al doilea rând doresc să va atrag atenţia că sunt câteva probleme restante şi câteva priorităţi pentru România pe care guvernul pe care îl conduceţi le-a neglijat în ultima perioada.

Permiteţi-mi să va amintesc care sunt acestea:

1. Privatizarea CFR Marfă se află în întârziere
. Hotărârea de Guvern nr. 526 din 24 iulie 2013 nu a fost publicată nici până astăzi în Monitorul Oficial. Publicarea Hotărârii de Guvern este obligatorie pentru ca procesul de privatizare să poată continua şi astfel să se treacă în faza de negociere a contractului de privatizare.
2. Rata şomajului raportată pentru luna iulie 2013 de către INS este de 7,6%, în creştere faţă de lunile precedente. Acesta este un semnal de alarmă de care Guvernul trebuie să ţină seama. O creştere economică fără locuri de muncă nu este în beneficiul cetăţeanului.
3. Rata de absorbţie a fondurilor europene era de 15,3%, la 30 iunie 2013, potrivit datelor Ministerului Fondurilor Europene, ceea ce înseamnă un nivel total nesatisfăcător. Guvernul pe care îl conduceţi nu a deblocat încă toate programele operaţionale. Un exemplu este POSCCE, program în cadrul căruia România riscă să piardă 2,5 miliarde de euro. Ştiţi la fel de bine ca şi mine ca fondurile europene reprezintă o sursă esenţială pentru crearea de locuri de muncă în România.
4. În presa au apărut fragmente din scrisoarea de intenţie pe care aţi negociat-o cu reprezentanţii FMI înainte de plecarea în concediu. Din scrisoare reiese că românii trebuie să se aştepte la introducerea unor noi taxe, dar şi la creşterea altor contribuţii. Contribuabilii din România aşteaptă să afle în mod oficial care sunt angajamentele în noul acord cu FMI şi care este impactul asupra vieţii lor de zi cu zi a modificărilor fiscale la care v-aţi angajat. Din declaraţiile unor lideri liberali am înţeles că nu există un consens în actuala coaliţie privind schimbările de politici fiscale pe care le-aţi negociat cu FMI.
5. Guvernul nu a trimis nici până în acest moment o propunere acceptabilă de Acord de Parteneriat cu Comisia Europeană care vizează priorităţile României în exerciţiul bugetar 2014-2020 şi modul în care vor fi cheltuite fondurile alocate. Ultimele două propuneri transmise de Guvernul pe care îl conduceţi au fost catalogate de Comisia Europeană drept incoerente. Nu mai e nevoie să va atrag atenţia ca mai sunt mai puţin de 6 luni până la intrarea în vigoare a Acordului de Parteneriat şi România nu are încă o propunere fundamentată, ceea ce pune în pericol accesul la fonduri de 22 miliarde de euro.
6. România nu are nici până azi pregătit Programul Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR), deşi imediat după aprobarea bugetului Uniunii Europene, în vederea aplicării Politicii Agricole Comune (P.A.C.), acest program trebuia prezentat şi aprobat. În cazul în care P.N.D.R. nu va fi prezentat şi aprobat în 2014, România va pierde fondurile alocate şi va pune o sarcină suplimentară asupra Bugetului de Stat.
7. Întrucât, la ultima rectificare bugetară, au fost tăiate 900 de milioane de lei de la capitolul investiţii, va rugăm să ne comunicaţi cum au fost prioritizate proiectele existente.
8. Pe lângă acestea, coaliţia majoritară a întrerupt procesul de revizuire a Constituţiei, fără a oferi o perspectiva pentru etapele următoare. De asemenea, Guvernului României nu a prezentat stadiul la care se afla procesul de regionalizare/descentralizare pe care s-a angajat sa îl finalizeze până la sfârşitul anului 2013, în aşa fel încât regiunile create să fie acreditate ca autorităţi de management pentru a accesa fonduri europene în noul exerciţiu bugetar 2014-2020".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor