USD îşi lansează candidaţii pentru Parlamentul European

Premierul Ponta, alături de Liviu Dragnea şi Doina Pana, tras cu barca de pompieri, 22 aprilie 2014
Premierul Ponta, alături de Liviu Dragnea şi Doina Pana, tras cu barca de pompieri, 22 aprilie 2014 (Guvernul României)

Sub sloganul "Mândri că suntem români" şi "România puternică în Europa", alianţa Electorală PSD-UNPR-PC la alegerile pentru Parlamentul European şi-a lansat sâmbătă, la Romexpo, candidaţii pentru Parlamentul European.

Evenimentul a început cu intonarea imnului României de către o fetiţă din Teleorman, judeţul calamitat de inundaţii prin care Victor Ponta şi Liviu Dragnea s-au plimbat recent cu o barcă, trasă de şase pompieri, în timp ce electoratul mergea în jurul bărcii, pe jos.

Lansarea candidaţilor a avut loc după Congresul PC, în cadrul căruia conservatorii l-au re-ales în fruntea partidului pe unicul candidat la această demnitate, Daniel Constantin.

Cu ocazia lansării, preşedintele Executiv al PSD, Liviu Dragnea, şeful de campanie al partidului social democrat, le-a promis celor prezenţi la întrunire că va conduce alianţa şi de această dată la victorie, conform Mediafax: "Alegerile din 25 mai nu reprezintă numai o trambulină pentru a trimite la Bruxelles o mână de oameni, reprezintă o şansă uriaşă pentru a face România o ţară puternică în Europa. Suntem mândri că suntem români. Putem fi noi înşine model pentru astăzi, nu doar studiu de caz. Noi, USD putem demonstra ce forţă incredibilă suntem", a precizat Liviu Dragnea.

La eveniment iau parte şi preşedintele PSD, premierul Victor Ponta, preşedintele UNPR, Gabriel Oprea, proaspăt reconfirmatul preşedinte al PC, Daniel Constantin şi numeroşi lideri USD, primari şi parlamentari.

"Eu, Victor Viorel Ponta, cum îi place să spună (lui Traian Băsescu n.r.), ştiu foarte bine şi foarte clar ce avem de făcut până pe 16 noiembrie şi după 16 noiembrie", le-a explicat şi Victor Ponta celor prezenţi, însoţiţi de uralele lor.

Invitat la lansare este şi preşedintele Parlamentului European şi candidatul Partidului Socialist European pentru funcţia de preşedinte al Comisiei Europene, Martin Schulz, precizează Mediafax, precum şi Serghei Stanişev, liderul socialiştilor europeni.

Reamintim că, nu mai demult de ieri, tranşând "temele de dezbatere pentru europarlamentare", preşedintele Băsescu afirma că, din punct de vedere al eforturilor de integrare a Republicii Moldova în Europa, este foarte important că alegerile europarlamentare să fie câştigate de populari, nu de socialişti.

Grupul socialist "a fost extrem de greu de convins să dea un vot care să creeze o perspectivă europeană pentru R.Moldova, în timp ce popularii şi liberalii au susţinut cu toată energia această perspectivă" a explicat şeful statului, caracterizându-l pe Martin Schulz drept cel pentru care anexarea Crimeei era un fapt împlinit.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne