Emilia Şercan: Spitalul unde s-a operat Iohannis funcţionează acum pe... spirt

Imediat după izbucnirea scandalului Hexi Pharma, toate bidoanele cu dezinfectant care existau pe stoc la Spitalul Militar au fost golite, a dezvăluit jurnalista Emilia Şercan
Emilia Şercan
Emilia Şercan (Florin Chirilă/Epoch Times)

Spitalul Militar Central, cel mai mare spital de profil şi unul cu cea mai buna reputaţie instituţională, nu mai are dezinfectanţi pe stoc de două – trei săptămâni, adică exact de la izbucnirea scandalului Hexi Pharma, a scris, pe contul său de Facebook, jurnalista de investigaţii Emilia Şercan.

"Nenorocirea este că medicilor care au cerut dezinfectanţi de la farmacia spitalului, care funcţionează ca un fel de secţie depozit şi care distribuie materialele sanitare pentru întreg spitalul, li s-a recomandat să folosească spirt! Spirtul este un antiseptic, însă este slab şi ineficient. Spitalul unde preşedintele Iohannis s-a operat acum două săptămâni funcţionează acum pe spirt!", a atras atenţia Emilia Şercan.

Sursele jurnalistei din sistemul medical susţin că imediat după izbucnirea scandalului Hexi Pharma, toate bidoanele cu dezinfectant care existau pe stoc la Spitalul Militar au fost golite, iar cutiile au fost scoase din incintă - "nimeni nu ordonă - pentru că la militari e cu ordin - aşa ceva, dacă ştie că lucrurile sunt în regulă".

"Managerul spitalului, doamna doctor Florentina Ioniţă, este medic gastroenterolog. De două zile o sun şi îi dau sms ca să o întreb ce se întâmplă in Spitalul Militar şi cu ce se sterilizează endoscoapele şi colonoscoapele la Secţia de Gastroenterologie. Nu-mi răspunde, probabil pentru că îşi închipuie că vreau să o întreb despre concursul trucat prin care Uliana Ochinciuc, partenera de afaceri şi de viaţă a lui Condrea de la Hexi Pharma, a ajuns medic la Spitalul Militar.

Ce pericol a fost până acum, dar ce pericol este acum când instrumentarul este mai întâi spălat cu apă şi săpun, apoi este dat cu spirt şi apoi băgat la ultraviolete sau la o altă procedură de dezinfecţie. E chestie de noroc, peste ce nimereşti. Noroc, nu proceduri, nu reguli, nu instituţii de stat care ar trebui să ne păzească de pericole.

Dacă te duci la oftalmolog la Spitalul Militar şi te pune Uliana la aparat să se uite la ochii tăi, acel aparat trebuie anterior dezinfectat. Procedura repetitivă, înaintea fiecărui nou pacient. Acum aparatele oftalmologice de la Militar se dau cu spirt. Probabil le dă chiar Uliana", a mai precizat Emilia Şercan.

Într-un mesaj postat ulterior pe reţeaua de socializare, jurnalista anunţă că "lucrurile sunt mult mai grave la Spitalul Militar Central decât ne putem închipui".

"În ultimele luni, pe lângă produsele Hexi Pharma, de la farmacia-depozit, care aprovizionează spitalul cu materiale sanitare, au fost distribuite către secţii şi produse Anios, despre care a scris în ultimele zile şi echipa de la Gazeta Sporturilor. Aceste produse Anios, distribuite secţiilor, provin dintr-un lot de dezinfectanţi care au EXPIRAT din luna august 2015. Sursele mele îmi spun că secţiile nu au voie să facă stocuri de produse, iar atunci când rămân fără materiale sanitare merg şi îşi refac stocurile de la farmacia-depozit.

Regulile sunt foarte stricte acolo, pentru că este regim militar. Astăzi, dupa ce am scris despre faptul că Spitalul Militar a rămas fara dezinfectanţi, Directoarea de îngrijiri împreună cu câteva infirmiere şi îngrijitoare au mers din secţie în sectie şi au ridicat toate bidoanele Anios EXPIRATE", a afirmat Emilia Şercan.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne