Elena Udrea vizează un pact cu PNL la prezidenţialele din acest an

Elena Udrea, PMP
Elena Udrea, PMP (Epoch Times România)

Elena Udrea nu crede că alegerile prezidenţiale pot fi câştigate fără PNL. Proaspăt înscrisă în Partidul Mişcarea Populară (PMP), după previzibila demisie din PDL, Elena Udrea, "ghimpele" care îl stânjenea pe Vasile Blaga, a vorbit vineri la Adevărul Live despre necesitatea coagulării dreptei şi încheierea unui protocol cu PNL.

În ciuda neînţelegerilor avute de-a lungul timpului cu Vasile Blaga, Elena Udrea speră că opoziţia va reuşi să-şi armonizeze punctele de vedere pentru a se realiza o alianţă de centru dreapta, puternică şi credibilă, care să învingă la prezidenţiale USL.

În mod realist, pentru ca România să aibă în decembrie 2014 un alt preşedinte decât pe cel propus de PSD, partidele de opoziţie ar trebui să se regăsească după alegerile europarlamentare într-un mare proiect comun, o alianţă de centru dreapta care să sprijine acelaşi candidat.

Elena Udrea consideră că viitorul candidat la preşedinţie al dreptei trebuie să aibă sprijinul PNL în turul doi.

"Nu poţi să câştigi cu un candidat de centru dreapta, sau este mult mai greu să câştigi cu un candidat de centru dreapta dacă nu ai susţinerea PNL." a declarat Elena Udrea.

"Crin Antonescu este candidatul propus astăzi de USL, dar evident că este mai degrabă doar candidatul PNL decât candidatul Uniunii Social Liberale" a explicat Udrea. În aceste condiţii, opoziţia ar trebui să aibă o înţelegere cu Antonescu măcar în turul 2 al alegerilor prezidenţiale. Un fel de alianţa D.A., dar neformalizată, un protocol de sprijin, a explicat ea.

Planul Elenei Udrea este ca prezidenţiabilul pe care îl va susţine PMP-ul să-l bată pe Crin Antonescu în turul 1, iar în turul doi liberalii să susţină candidatul opoziţiei, pentru a învinge PSD-ul. În eventualitatea în care candidatul liberal se va dovedi mai bun decât cel susţinut de PMP şi vom asista în turul doi al prezidenţialelor la o confruntare Crin Antonescu - Victor Ponta, alianţa de centru dreapta l-ar susţine pe Crin.

Referitor la candidaţii la preşedinţie, Elena Udrea crede că MRU este un candidat mai bun decât Predoiu, candidatul PDL. Dreapta trebuie să vină cu cel mai bun candidat, consideră Udrea. Fuziunea între PMP şi Forţa Civică - care viza, printre altele, susţinerea la prezidenţiale a lui MRU - nu este însă posibilă până după alegerile europarlamentare, însă cele două partide pot încheia un protocol, pentru a îl susţine "pe cel mai bun candidat" la prezidenţiale, indiferent cine va fi el (sau ea).

Cu privire la rolul său în cadrul PMP şi pe scena politica naţională, Elena Udrea a precizat că nu şi-a propus încă să candideze la şefia PMP, preferând să lase lucrurile să se întâmple natural. În martie va avea loc congresul Partidului şi se va stabili atunci. De asemenea, este prea devreme pentru a stabili cine va candida la preşedinţie din partea PMP, a mai declarat aceasta.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne