Elena Udrea nu mai are nevoie să-şi renoveze celula. Deputata va fi plasată în arest la domiciliu

Înalta Curte pentru Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a decis marţi înlocuirea arestului preventiv cu cea a arestului la domiciliu în cazul deputatului Elena Udrea
Elena Udrea, la ICCJ, 17 februarie 2015 (Epoch Times România)
Loredana Diacu
17.02.2015

Înalta Curte pentru Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a decis marţi inlocuirea arestului preventiv cu cea a arestului la domiciliu în cazul deputatului Elena Udrea. Decizia este definitivă, relateaza Agerpres.

Magistratii au judecat marti contestaţia Elenei Udrea la arestarea preventivă dispusă în 11 februarie în dosarul "Microsoft", dispunând plasarea acesteia în arest la domiciliu.

Avocatul Elenei Udrea, Marius Striblea a declarat că situaţia "începe să intre pe făgaşul normal":

„Începe să se ducă spre normalitate. E o veste bună. M-am aşteptat să se termine cu această umilinţă a arestului preventiv. Să o vedem pe doamna Udrea ieşită de aici şi ne pregătim apărarea începând de mâine, nu uitaţi că e Comisie Juridică mâine. Încerc să intru acum să îi transmit vestea. Probabil că va afla până voi intra ea. Va trebui să ceară voie de la procurori pentru a lua parte la şedinţa de plen de mâine”, a declarat Marius Striblea, citat de B1 TV.

Reamintim ca procurorii DNA au cerut luni un nou aviz de la Camera Deputaţilor pentru urmărirea penală şi arestarea preventivă a Elenei Udrea, pentru săvârşirea a trei infracţiuni de luare de mită, în perioada în care avea calitatea de ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului. Acuzaţiile vizează atribuiri de contracte în dosarul Gala Bute.

Potrivit unui comunicat al instituţiei, "cererea este formulată în cauza în care se efectuează acte de urmărire penală în legătură cu atribuirea şi folosirea, presupus ilegale, a fondurilor din patrimoniul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului în perioada 2010 – 2012.

Comentând informaţia, Udrea a catalogat noua cerere a procurorilor DNA drept un abuz, afirmând că se doreşte îngroparea ei în dosare, după denunţul făcut la DNA pe 30 ianuarie împotriva şefului SRI, Florian Coldea.

"Nu există nicio altă explicaţie pentru această desfăşurare abruptă a evenimentelor în condiţiile în care faptele imputate s-ar fi produs în urmă cu mai mulţi ani", a scris Udrea pe Facebook.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor