Elena Udrea, despre viitoarele alegeri

Elena Udrea
Elena Udrea (Epoch Times România)

Deputatul PDL Elena Udrea a vorbit joi, în cadrul unei dezbaterii organizate de Cristian Preda, la care au participat şi preşedintele PMP Eugen Tomac şi preşedintele FC Mihai Răzvan Ungureanu, despre alegerile care urmează şi modul în care Drepta ar trebui să abordeze acest subiect.

Elena Udrea susţine că în cadrul PDL sunt două abordări privind alegerile.

"În PDL există două abordări una pe care o susţin şi alta opusă. Eu cred că e nevoie acum înainte de europarlamentare să se facă această construcţie în parteneriat cu Traian Băsescu, să se meargă atât la europarlamentare cât şi în alegerile prezidenţiale cu un singur candidat şi cealaltă abordare care pare a fi o abordare care să amâne crearea acestui proiect după europarlamentare, însă, nu este cert că acesta ar fi un termen că după europarlamentare s-ar dori să se genereze un singur proiect de dreapta şi un singur candidat la prezidenţiale şi s-ar putea cumva să se dorească să se meargă separat şi la prezidenţiale, ceea ce mi se pare catastrofal", a declarat Elena Udrea, potrivit Realitatea.

În opinia deputatului PDL, dacă partidele de dreapta decid să meargă cu candidaţi separaţi la alegerile prezidenţiale, atunci este garantat că Victor Ponta va fi ales preşedinte. Udrea nu doreşte ca partidele de dreapta să se lupte să-şi ia electoral unii altora, ceea ce va însemna o luptă în tranşee care va genera un război în teritoriu între cei care ar fi trebuit să fie colegi.

"Să lăsăm unitatea dreptei fie după europarlamentare, fie la Calendere Greceşti este foarte riscant", a adăugat acesta.

Elena Udrea susţine că un candidat din zona centru-dreapta care este în parteneriat cu Traian Băsescu şi cu toate partidele de dreapta are toate şansele să câştige alegerile.

"Nu cred că avem o şansă să continuăm la Administraţia Prezidenţială cu un preşedinte din rândul partidelor de centru-dreapta dacă nu construim un singur vehicul politic şi dacă nu venim cu un singur candidat care să fie în stare să aducă voturi şi care să fie şi în parteneriat cu preşedintele Traian Băsescu", a afirmat Udrea.

În opinia deputatului PDL, se cere ca reprezentanţii din zona de centru-dreapta să strângă rândurile, să depăşească orgoliile şi să înţeleagă că numai printr-un partid de centru-dreapta există o şansă reală pentru câştigarea alegerilor prezidenţiale.

Aceasta a adăuga că până la alegerile din decembrie este destul timp pentru a se pregăti un proiect politic unic de dreapta cu un singur candidat, urmând ca relaţia cu liberalii să vină pe parcurs. Udrea este de părere că USL se va rupe în mod sigur şi liberali sunt aşteptaţi să se alăture dreptei.

Politicianul a afirmat că dacă USL se rupe şi liberalii se alătură partidelor de dreapta la alegerile prezidenţiale atunci nu crede că un candidat din partea PSD ar avea şanse de succes.