După Radu Stroe urmează remanierea. Ce miniştri pot fi schimbaţi

S-a vehiculat tot mai mult printre actorii politici că va avea loc o remaniere a Guvernului, o serie de miniştri urmând a fi retraşi din cauza activităţii slabe prestate la ministere, a problemelor de imagine sau pentru a putea candida la europarlamentare, potrivit Gândul.
Şedinţă la Palatul Victoria, guvernul Ponta (Epoch Times România)
Flori Mladin
24.01.2014

S-a vehiculat tot mai mult printre actorii politici că va avea loc o remaniere a Guvernului, o serie de miniştri urmând a fi retraşi din cauza activităţii slabe prestate la ministere, a problemelor de imagine sau pentru a putea candida la europarlamentare, potrivit Gândul.

Preşedintele PNL Crin Antonescu a afirmat miercuri că nu este exclus ca la şedinţa Delegaţiei Permanente programate la Sinaia pe 1-2 februarie să aibă loc remanieri în rândul miniştrilor. Deciziile ar urma sa fie luate după ce se va face o evaluare având la bază modul în care au luat decizii guvernamentale şi au comunicat public.

Tabăra liberală. Conducerea PNL pregăteşte o remaniere mai amplă. Pe lângă numele lui Radu Stroe, care şi-a dat joi demisia la solicitarea lui Crin Antonescu, pe lista celor care ar putea să plece sunt vicepremierul Daniel Chiţoiu, ministrul Finanţelor Publice, şi Mariana Câmpeanu, ministrului Muncii. În echipa guvernamentală este aşteptat, însă, să intre Klaus Iohannis, primarul municipiului Sibiu.

Liderii PNL au încercat de mai multe ori să-l convingă pe primarul Klaus Iohannis să se implice mai mult în politică la nivel naţional în calitatea de prim-vicepreşedinte al PNL, reproşându-i-se de mai multe ori că nu contribuie la imaginea partidului.

Lui Klaus Iohannis i s-a propus să deschidă lista PNL pentru europarlamentare, însă a refuzat. În schimb, pentru întărirea echipei guvernamentale, Iohannis este presat să preia funcţia de vicepremier.

În ce o priveşte pe Ramona Mănescu, deşi nici ea nu a comunicat în timpul scandalului declanşat de accidentul aviatic, ea beneficiază încă de sprijinul conducerii partidului, însă se aşteaptă să se vadă dacă sunt şi alte implicaţii negative asupra ministerului datorită modului în care s-a intervenit pentru salvarea victimelor accidentului aviatic din judeţul Cluj.

Social-democraţii pregătesc şi ei o listă de remanieri, primul post vizat fiind cel al lui Dan Nica, ministrul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, precum şi Rovana Plumb, ministrul Mediului şi Schimbărilor Climatice, aceştia aflându-se pe lista PSD pentru europarlamentare.

Este posibil ca şi ministrul Apărării, Mircea Duşa să fie înlocuit, postul urmând să-i fie atribuit vicepremierului Gabriel Oprea, au explicat surse PSD pentru gândul.

Până acum nu au existat discuţii ample în interiorul USL despre un schimb de ministere, dar acest lucru este posibil. Social-democraţii şi-au exprimat interesul de mai multe ori pentru Ministerul de Interne, pe care ar dori să-l preia în acest an electoral 2014.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor