Antonescu nu face jocul PSD: Nu văd de ce ar trebui să fie un coordonator comun în USL

Crin Antonescu, preşedinte PNL (Epoch Times România)
Andrei Pricopie
23.01.2014

Recent, social-democraţii pasau responsabilitatea organizării referendumului pentru revizuirea Constituţiei liberalilor, considerând că aceştia trebuie să înainteze o propunere în ceea ce priveşte şeful de campanie USL care să se ocupe de campania pentru referendum. Se pare însă că liderul liberalilor, Crin Antonescu, nu vede lucrurile astfel. Acesta a declarat miercuri că partidele care formează USL ar trebui să aibă fiecare propria coordonare în ceea ce priveşte organizarea referendumului pentru revizuirea Constituţiei.

În cadrul şedinţei de luni a PSD, liderii partidului şi-au declinat responsabilitatea organizării campaniei pentru referendum, considerând că liberalii sunt cei care trebuie să se ocupe de acest lucru, având în vedere ca şi-au asumat această temă prin preşedintele PNL, Crin Antonescu, care este şi preşedintele Comisiei de revizuire a Legii fundamentale, au declarat sursele din interiorul PSD citate de Mediafax. Astfel social-democraţii au sugerat că liberalii ar trebui să înainteze o propunere în ceea ce priveşte şeful de campanie USL pentru referendum care să coordoneze desfăşurarea campaniei pentru referendum.

Crin Antonescu nu crede în ideea unui coordonator comun nici în ceea ce priveşte europarlamentarele şi nici în ceea ce priveşte oragnizarea campaniei pentru referendum.

"Eu cred că dacă vom merge, şi aşa vom merge, pe liste separate (pentru europarlamentare — n.r.), fiecare partid va avea propria lui campanie şi evident că suntem în egală măsură interesaţi de Constituţia revizuită pe care o vom susţine. (...) Da, aşa cred că este normal (în USL, fiecare partid să aibă propria coordonare — n.r.). O să discutăm şi cu colegii, dar eu aşa cred. Nu văd de ce ar trebui să fie un conducător comun", a declarat miercuri Crin Antonescu, la Palatul Parlamentului, potrivit Realitatea.

Totodată, Antonescu a precizat că la nivelul PNL nu s-a luat încă o decizie în sensul în care coordonatorul campaniei pentru alegerile europarlamentare, respectiv Marian Petrache, să se ocupe şi de coordonarea PNL referitor la referendumul pentru revizuirea Constituţiei.

"Asta vom discuta la Delegaţia Permanentă. Este o chestiune strict organizatorică", a precizat Antonescu.

Preşedintele PNL a adăugat că liberalii vor mai discuta şi despre posibilitatea ca referendumul să fie organizat în aceeaşi zi cu alegerile europarlamentare, considerând ca şi într-o astfel de situaţie sunt şanse pentru atingerea pragului de 50%, cu toate că este un prag "greu de atins".

"Şanse sunt şi într-o zi. Că e un prag greu de atins, ştim cu toţii, mai cu seamă din cauza interesului scăzut în Europa şi implicit în România pentru alegerile europarlamentare şi pentru faptul că noi continuăm să avem trei milioane de alegători şi mai bine în cvorum, dar în afara interesului de vot pentru orice alegeri. Gândiţi-vă că la alegerile prezidenţiale cifra a fost foarte mică", a declarat acesta.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor