Dumitru Alaiba: Igor Dodon uită că Preşedinţia a fost construită pe vieţile sacrificate a şapte profesori turci

Igor Dodon; fiica unui profesor de la liceul Orizont protestează la Aeroport
Igor Dodon; fiica unui profesor de la liceul Orizont protestează la Aeroport (facebook.com/Alaiba D.)

Deputatul PAS Dumitru Alaiba constată că Igor Dodon a propus să fie sfinţite clădirile administrative din Chişinău, dar „uită că munceşte într-o clădire construită pe vieţile şi suferinţa a şapte oameni sacrificaţi regimului Erdogan”.

Deputatul menţionează că şeful statului ar fi putut opri acest grav abuz atunci când el se derula, dar a tăcut de frica lui Plahotniuc. Iar cu o lună în urmă, a primit mulţumiri de la Erdogan pentru „cooperare”.

Preşedintele Igor Dodon a declarat miercuri în cadrul unei conferinţe de presă că rămâne la discreţia actualului ministru de Interne scoaterea crucifixului din holul instituţiei, instalat de către Andrei Năstase.

Totodată, acesta l-a îndemnat pe actualul ministru al MAI Pavel Voicu dar şi pe alţi oficiali, inclusiv primarul Capitalei să sfinţească clădirile instituţiilor în care şi-au început recent activitatea, „aşa cum am făcut-o eu la Preşedinţie”.

Consiliul pentru Prevenirea şi Eliminarea Discriminării şi Asigurarea Egalităţii a emis recent o decizie, potrivit căreia, MAI urmează să înlăture crucifixul din instituţie, iar Andrei Năstase care a instalat-o să-şi ceară scuze publice pentru instigare la ură şi discriminare.