Dragnea: "Statul român ne fură!"

Discuţiile pe tema transferului contribuţiilor pentru pensii şi sănătate de la angajator la angajat i-au oferit lui Liviu Dragnea ocazia să constate că statul român ne fură, reiese din explicaţiile liderului PSD.
Liviu Dragnea(Presedinte PSD),
Liviu Dragnea(Presedinte PSD), (Florin Chirila/Epoch Times)

Contribuţia la pensii va creşte până la 25%, iar cea la sănătate la 10%, a declarat, luni, liderul PSD Liviu Dragnea, precizând că, deşi acestea vor cădea în sarcina angajaţilor, plăţile efective vor fi făcute de angajator în contul angajatului, iar salariile nu se vor micşora.

„Salariile nu vor scădea. Acum există trei valori în interiorul unui salariu: salariul net, salariul brut, care e mai mare decât cel net şi, peste, este suma care reprezintă cheltuiala totală a angajatorului. Până la salariul brut se plătesc contribuţiile pentru angajat. Între salariul brut şi cheltuiala totală a angajatorului există contribuţiile pe care le plăteşte firma, dar în contul cui, şi părerea mea, am spus-o din campanie, am spus-o şi acum, că aici statul român ne fură. Şi ce este de la salariul brut până la cheltuiala totală a angajatorului vor fi plătite tot de firmă, dar în contul angajatului. Salariul brut devine egal cu cheltuiala totală a angajatorului”, a precizat Dragnea, preluat de digi24.ro.

În contextul în care în spaţiul public au fost exprimate temeri că odată cu transferul CAS şi CASS la angajat lefurile vor scădea, Dragnea a precizat că salariul pe care un om îl ia în mână „categoric nu” va avea de suferit.

Astfel, potrivit liderului PSD, programul de guvernare al PSD prevede eliminarea a 4 din cele 6 contribuţii plătite astăzi.

"Vom rămâne aşadar doar cu contribuţiile pe sănătate şi cea de asigurări sociale, datorate de către angajat, dar rămânând în sarcina angajatorului plata acestora către stat”, a reiterat Dragnea.

Programul prevede şi reducerea contribuţiilor de la 39,25% la 35%, începând cu 1 ianuarie 2018, ceea ce înseamnă că atât contribuţia la sănătate, cât şi cea la pensii vor fi mai mari şi vor totaliza 35%.

Reamintim în context că în timp ce Dragnea şi Tudose vorbesc în termeni laudativi despre ce urmează să se întâmple în plan fiscal, opoziţia acuză că PSD-ALDE continuă să facă experimente pe viu cu economia României, consecinţele urmând să fie haosul, mai multă muncă la negru şi şomaj, asta pe lângă haos economic.