"Afară cu 'secretara' de la MAI". Protest pentru demisia lui Carmen Dan

Jandarmi.
Jandarmi. (Horoiu Eugen / Epoch Times Romania)

După marşul pro-DNA de duminică, pe Facebook se anunţă un nou protest ce urmează să aibă loc marţi dimineaţa, începând cu ora 9, în faţa sediului Ministerului Afacerilor Interne.

Protestul este declanşat de faptul că la marşul de duminică jandarmii au luat pe sus două persoane şi le-au dus la secţie. Cele două persoane sunt Cristian Mihai Dide, unul dintre cei mai cunoscuţi protestatari din Piaţa Victoriei, plus încă un cetăţean, ridicat în timp ce filma protestul.

Amendat cu 1200 de lei - 200 lei pentru refuz de legitimare şi 1000 lei pe motiv că pe timpul marşului nedeclarat şi neînregistrat ar fi instigat participanţii să forţeze cordonul de jandarmi realizat cu scopul de a-i direcţiona pe trotuarul de vis-a-vis - Dide acuză că a fost bruscat de jandarmi.

"Duminică după un schimb de replici cu un jandarm - pe care nici măcar acide nu pot să le numesc pentru că de fapt urlam unul la altul ca doi descreieraţi, chinuindu-mă să îi explic că pe mine nu mă obligă nicio normă legală să folosesc într-un dialog persoana a II-a plural aşa cum este el obligat de legea care reglementează funcţionarea Jandarmeriei Române - acesta a decis că trebuie să facă câteva stricăciuni şi, fără să îmi solicite civilizat să mergem la secţie după refuzul meu de legitimare, a decis că trebuie să folosească forţa ca să îmi rupă căştile, oglinda de la o maşină parcată şi să îmi lase şi câteva vânătăi", a declarat Dide pentru Epoch Times.

Urmele ciocnirii lui Dide cu jandarmii
Urmele ciocnirii lui Dide cu jandarmii (Facebook)

Dide mai susţine că acel jandarm făcea parte dintr-un cordon care bloca deplasarea pe trotuar în timp ce el staţiona în faţa cordonului, fără intenţia de a-l forţa sau de a înainta.

"Singurul lucru pe care îl voiam era să mă odihnesc puţin şi să iau puţin aer că în coloană mi se făcea rău. Dar nu-i nimic, acum mă simt bine şi pot folosi portavocea aşa că marţi mergem să îi cerem ”Secretarei” demisia. O să avem la noi şi nişte hotărâri judecătoreşti definitive că să arătăm jandarmilor cum interpretează judecătorii legea adunărilor publice", mai transmite Dide, care a reuşit să anuleze în instanţă numeorase amenzi primite de la jandarmi.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne